Visi sud u Podgorici / - PORTAL DAN
14/09/2022 u 18:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vještaci utvrdili: Nikolić nije uplaćivao novac za PzP

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. organizovali kriminalnu organizaciju

U podgoričkom Višem sudu dana je nastavljeno suđenje u premdmetu za stvaranje kriminalne organizavije, gdje je među optuženima Nebojša Medojević, lider PzP-a, i biznismen Momir Nikolić

Vještaci ekonomske struke su utvrdili da Nikolić nije uplaćivao novac na račune optuženih i PzP-a. Naveli su da nije pronađena veza Nikolića sa PzP kao ni drugih optuženih. 

-Nismo evidentirali ni jednu takvu transakciju od strane Nikolića, prema PzP-u, ni prema Medojeviću i okrivljenima. Kao ni obrnuto. Nismo našli ni jednu transakciju od bilo kojeg optuženog prema Momiru Nikoliću. Nismo našli da je uplaćivan novac- odgovorio je vještak na jedno od pitanja optuženog Medojevića. 

Podsjećamo, lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen  Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Optužnicom su obuhvaćeni i direktor PzP-a Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar,  Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, Mladen Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:02