Privođenje Lazovića i Katnića / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć, DAN
12/07/2024 u 16:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vrhovni sud produžio pritvor Katniću i Lazoviću za još tri mjeseca

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore produžilo je pritvor Zoranu Lazoviću i MIlivoju Katniću za još tri mjeseca, odnosno do 14. oktobra 2024. godine

Vrhovni sud je odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.9/24 od 09. jula2024.godine za produženje pritvora protiv okrivljenih Z.L. i M.K. donijelo je Rješenje da se okrivljenima produži pritvor.

Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsjednice vijeća isutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica vijećaprodužilo je pritvor okrivljenom Z.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, a M.K.zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Podsjetimo, okrivljenima Z.L. i M.K. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 16. aprila 2024. godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 13. maja 2024. godine, tako da po  Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 14. oktobra 2024. godine.

Katniću i Lazoviću produžen pritvor za još dva mjeseca

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. avgust 2024 08:38