Vesna Vučković / - VESNA VUčKOVIć
15/09/2023 u 11:43 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučković u julu od Rakonjca tražila pojačanu bezbjednost za zgradu Suda

Trenutno nema zvanične informacije da li je Rakonjac preduzeo nešto u odnosu na ovu molbu, redakcija portala Dan je Upravi policije povodom toga uputila pitanja

Vršilac dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Vesna Vučković je početkom jula ove godine kontaktirala nadležne u Upravi policije Crne Gore povodom dodatnog angažovanja policije, a vezano za pojačanu bezbjednosti u periodu tokom izvođenja radova na zgradi Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda. 

Kako se navodi u dokumentu od 4. jula 2023. godine, u koji je portal Dan imao uvid, on je upućen na pomoćnika direktora Uprave policije Miloša Rakonjca. 

image
- FOTO: VLADA CRNE GORE

- Poštovani, obavještavamo Vas da u ovoj sedmici počinju radovi na rekonstrukciji objekta, u kojem su sjedišta Vrhovnog suda Crne Gore, Apelacionog suda Crne Gore i Višeg suda u Podgorici, koji će trajati do šest mjeseci. Imajući u vidu da će se izvoditi radovi, između ostalog, na krovnom i fasadnom omotaču objekta, molimo Vas za saradnju u vidu kontrole lica koja će obavljati radove i pojačanu bezbjednost u i izvan zgrade. Nije planirana promjena režima ulaska u zgradu na glavni ulaz, kojem pristupaju građani. Napominjemo da ćemo spisak zaposlenih kod izvođača radova dostaviti naknadno- navodi se u pomenutom dokumentu koji je upućen Rakonjcu.

image
FOTO: PORTAL DAN/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA OD STRANE VRHOVNOG SUDA

Takođe, od strane Vrhovnog suda je Rakonjcu dostavljen i kontakt osobe koja je ispred izvođača radova. 

Trenutno nema zvanične informacije da li je Rakonjac preduzeo nešto u odnosu na ovu molbu. Redakcija portala Dan je Upravi policije povodom toga uputila pitanja. 

- ODT je povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, obavilo je uviđaj, kojom prilikom su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a takođe su izuzeti i video nadzori- saopštio je juče rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović.

image
- FOTO: VLADA CRNE GORE

Policijskim službenicima su od strane dežurnog tužioca dati obavezujući nalozi u cilju prikupljanja svih tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.  Crnogororska policija traga za šest lica koja se dovode u vezu sa pomenutim događajem. Sumnja se da je ovaj prolaz probijen prije par mjeseci.

Kako je portal Dan ranije objavio tunel koji je prokopan do depoa podgoričkog Višeg suda, a koji vodi do jednog stana u obližnjoj zgradi, dugačak je oko 40 metara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:21