Форензичари прикупљају трагове / - Влада
14/09/2023 u 15:09 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za kopanje tunela do depoa Višeg suda angažovali radnike iz Albanije?

Još nije utvrđeno šta sve od sudskih predmeta i materijalnih dokaza nedostaje iz depoa

Istraga povodom probijenog tunela koji vodi od depoa Višeg suda do stana obližnje zgrade i dalje je u toki. Danas je završen uviđaj koji je trajao tri dana. 

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, provjerava se sumnja da su za ove ilegalne  "građevinske radove" angažovana lica iz Albanije ili da su u našu državu ušli strani državljani preko te zemlje,a koji se dovode u vezu sa ovim djelom. 

Da bi tunel bio završen moralo je biti iskopano oko 18 kubika zemlje

Podsjećamo, kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, za sada još nije tačno utvrđeno šta sve od sudakih predmeta i materijalnih dokaza nedostaje iz depoa. Popis provjere deponovanih stvari je još u toku. 

U srijedu, drugog dana uviđaja pronađen je kombi za koji se sumnja da su ga lica koja su počinila ovo krivično djelo koristila.

Crnogororska policija traga za šest lica koja se dovode u vezu sa pomenutim događajem. Izuzet veći broj tragova i dokaza koji će biti upućeni u Forenzički centar na vještačenje.  Sumnja se da je ovaj prolaz probijen prije par mjeseci.

Kako je portal Dan ranije objavio tunel koji je prokopan do depoa podgoričkog Višeg suda, a koji vodi do jednog stana u obližnjoj zgradi, dugačak je oko 40 metara.

ODT Podgorica i dalje sprovodi saslušanje u svojstvu građana  osoba koje bi eventualno mogle imati neka saznanja vezana za depo Višeg suda. 

Pronađen sumnjivi kombi, provjerava se da li je ukradeno oružje, popis još traje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 13:47