/ - ПРИВОЂЕЊЕ КРСТОВИЋА - ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
07/02/2022 u 11:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За Крстовиће понуђено јемство вриједно више од два милиона еура

Одбрана jе раније затражила обуставу поступка и предложила Вишем суду да Крстовиће уз положено jемство у виду милионски вриjедне некретнине пусти да се у даљем поступку бране са слободе

Вишем суду у  Подгорици данас је положено јесмтво за  Будимира Крстовића и његову ћерку Марину. Тако је у имовини и хартијама од вриједности за обоје понуђено по око  милион и двјеста хиљада еура. Суд ће у предвиђеном временском року одлучити да ли прихвата ово јемство у замјену да се Крстовићи у даљем току поступка бране са слободе.

Подсјећамо, њих Више државно тужилаштво терети за шверц 1.206 килограма кокаина.

За Будимира Крстовића јемство је понудио његов рођени брат Божидар Крстовић стављањем хипотеке на непокретности вриједне 768.140 еура. Оптужени Будимир је на име гаранције понудио и Хартије од вриједности ЦКБ банке вриједне 431.336 еура. За Марину Крстовић јемство су положила њена браћа од стричева Стефан и Немања Крстовић понудивши двије некретнине вриједне 1.256.000 еура.

Поред мјесечних примања од око 10.000 еура, Будимир Крстовић је суду предочио да уколико је потребно суду може још понудити хладњачу од 5.000 м2 за коју није могао прецизирати колико вриједи наводећи да израда метра квадратног хладњаче кошта од 600 до 1.200 еура и која је у власништву његове фирме Сан франциско. Поред хладњаче Будимир Крстовић је и власник породичне куће у зетском селу Мојановићи и некретнине у Београду коју је рентирао Амбасади Велике Британије све до хапшења.

Марина Крстовић је саопштила да је спремна да суду понуди и стан центру Београда са гаражним мјестом у њеном власништву додајући да је власник компаније чије се просторије налазе у индустријској зони у Старој Пазови од којих један дио овог објекта рентира другим фирмама за износ од 6.000 еура мјесечно.

Суткиња Весна Ковачевић је саопштила да ће приликом одлучивања узети у обзир и то што су Крстовићи од самог почетка сарађивали са истражним органима.

Оптужени су раније саопштили да немаjу никакве везе са кокаином, а надлежне позиваjу да оваj случаj упореде са случаjем запљене кокаина у магацину Волиjа од приjе неколико дана. 

Одбрана jе раније затражила обуставу поступка и предложила Вишем суду да Крстовиће уз положено jемство у виду милионски вриjедне некретнине пусти да се у даљем поступку бране са слободе.

- Након спроведене истраге и анализе свих прикупљених доказа и података, Више државно тужилаштво у Подгорици је дана 23.12.2021. године, подигло оптужницу против окривљених Б.К. и М.К., због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога – кокаин у количини од 1.206,253 килограма, која оптужница је достављена Вишем суду у Подгорици ради одлучивања по истој- саопштили су раније из ВДТ-а.

Адвокат Стефан Јовановић казао је раније за портал Дан да је његова брањеница негирала кривицу и да је прошла полиграфско тестирање.

Подсјећамо, црногорска полиција спровела је опсежну акцију у Бару, Подгорици и Зети против организованог криминала у циљу сузбијања нелегалне трговине наркотицима.

Акција је изведена уз велику сарадњу Управе прихода и царина Црне Горе и Вишег тужилаштва.

Дрога високе чистоће била је у 1.400 паковања. На паковањима кокаина је, изгледа писало КОВИД. Дрога је највјероватније дрога стигла у Црну Гору у једном контејнеру из брода који је упловио у Луку Бар.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:10