/ - SHUTTERSTOCK
22/04/2024 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za nedjelju dana 38 saobraćajnih nezgoda, smrtno stradala dva lica

U periodu od 19. do 22. aprila na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica smrtno stradala, četiri lica su zadobila teške, a 17 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšeno iz Operativno-komunikacionog centra (OKC), u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 111 prekršajnih prijava, izdali 1.112 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

- Slobode su lišena 33 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega je 21 vozač lišenih slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 10 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i dva vozača lišena su slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - navodi se u sopštenju.

Uhapšena dva drogirana vozača

Od ukupnog broja lica lišenih slobode 11 vozača je lišeno slobode u Podgorici, i po četiri u Danilovgradu i Nikšiću.

Za 24 sata 16 saobraćajnih nezgoda

- Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju - navodi se u nsaopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:56