/ - UNSPLASH: TINGEY INJURY LAW FIRM SUD, PRESUDA
25/06/2024 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Žabljak: Kažnjen sa 600 eura jer je iz restorana izbacio romsku djecu

Sud za prekršaje u Bijelom Polju kaznio je sa 600 eura V.P. sa Žabljaka jer je iz svog restorana izbacio romsku i egipćansku djecu.-

- Sud za prekršaje u Bijelom Polju – Odjeljenje Žabljak donio Rješenje kojim se V.P. vlasnik restorana ‘Zlatni papagaj‘ na Žabljaku, a koji je izbacio romsku i egipćansku djecu i njihovu pratnju, zaposlene u NVO ‘Sistem‘ proglašava krivim za to što je dana 01.09.2023. godine u pomenutom ugostiteljskom objektu narušio javni red i mir na način što je nakon kraće verbalne rasprave grubo vrijeđao izvršnu direktoricu pomenute NVO, koja je bila u društvu više maloljetnih lica, obraćajući im se riječima ‘mrš napolje, takvi nam ne trebaju‘, čime je počinio prekršaj iz člana 7 stav 2 Zakona o kavnom redu i miru, te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 600 eura m- saopšteno je iz NVO "Sistem", piše portal RTCG.

Procesuirano više osoba zbog prosjačenja i trgovine ljudima

Ističu da su ponosni što je nakon višemjesečne borbe, kako su naveli, pravda bar djelimično zadovoljena.

- Istinski se radujemo što djeci koja su pristojna i odlični đaci, koji ničim nijesu isprovocirala ovakav odnos, možemo da pružimo primjer da se vrijedi boriti za svoje ideale i da ne znači da će institucije uvijek ćutati na mržnju i diskriminaciju, te da ima onih koji su spremni da prepoznaju, procesuiraju i sankcionišu svaki vid rasne diskriminacije i kršenja sloboda zajemčenih Ustavom - kazali su iz NVO.

Poručuju da su duboko uvjereni da Crna Gora ima potencijal, političku volju i dobre zakone u oblasti zaštite od diskriminacije. Dodaju i da svako mora biti spreman da digne glas protiv svih vidova diskriminacije i nepravde, jer, kako su kazali, samo tako se može iskorijeniti ta pojava u društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 17:49