Фото: Срђан Бољевић / - Фото: Срђан Бољевић
19/11/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) СДТ: Процесуирано 12 особа због сумње да су створили криминалну организацију

Структура ове криминалне организације према доказима који су до сада прикупљени је била веома комплексна, тако да већина чланова није била упозната са комплетним планом

Процесуирано је 12 особа због постојање основане сумње да су створили криминалну организацију на територији Црне Горе, односно извршили два кривична дјела - отмица и тешко убиство - навео је специјални државни тужилац Саша Чађеновић на конференцији за медије. Ова група се сматра кавачким кланом. Портал Дан је раније о овоме писао.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Отмица је, како је Чађеновић рекао, почињена прошле године у новембру на територији Даниловграда, а тешка убиства су почињена на штету М. Р. и Н. С. 

image

Фото: Срђан Бољевић

- Фото: Срђан Бољевић

Постоје, како је навео, двије криминалне организације. Једна је од В. Б, а друга од С. К. и Б. И. и дјелује искључиво на територији Црне Горе.

image

Фото: Срђан Бољевић

- Фото: Срђан Бољевић

- Припадници ове криминалне организације Х. Х. и друге особе прихватили су чланство у овој криминалној организацији, па је К. М. током 2021. са умишљајем подстрекивао Х. Х. да учествује у извршењу кривичног дјела убситво из члана143 Кривичног законика, на начин што је од њега тражио да за износ од 20.000 еура прати кретање Ј. Б. из Тивта и дојављује му гдје се налази како би га други припадници криминалне организације лишили живота, што је Х. Х. и прихватио, па је све до 23. октобра 2021. године пратио кретање оштећеног и јављао његове позиције организатору К. М, али кривично дјело убиство није ни покушано јер су у даљим радњама прекнути од  службеника Управе полиције - навео је Чађеновић.

image

Фото: Срђан Бољевић

- Фото: Срђан Бољевић

Ова криминална организација планирала је, према наводима истраге,  и убиство П. И. и А. Ј.

- Структура ове криминалне организације према доказима који су до сада прикупљени је била веома комплексна, тако да већина чланова није била упозната са комплетним планом, већ су дјеловали по принципу наредбе и упутства - рекао је Чађеновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
СДТУППРЕС
25. april 2024 04:20