Dvojno državljanstvo, ilustracija / - Фото: SHUTTERSTOCK
17/10/2024 u 16:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zakon mijenjaju zbog usklađivanja sa pravilima EU

Izrada izmjena i dopuna Zakona o crnogorskom državljanstvu uvrštene su u Plan rada Vlade zbog usklađivanja terminologije iz važećeg teksta zakona sa EU direktivama, saopšteno je iz Ministarstva unutaršnjih poslova.

Iz ovog resora reagovali su na pisanje medija da je, uporedo sa objavljivanjem konačnih rezultata popisa stanovništva, MUP ozvaničio poziv kojim su nastavljene aktivnosti na pripremi preduslova za uvođenje dvojnog državljanstva.

Iz MP-a pojašnjavaju da je izrada izmjena i dopuna Zakona o crnogorskom državljanstvu planirana programom rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Crne Gore za 2024. godinu, sa rokom realizacije u IV kvartalu ove godine.

- U rad radnog tijela koje će raditi na tekstu zakona biće osim predstavnika nevladinih organizacija uključeni i predstavnici UNHCR - poručuju iz MUP-a.

EK: Crna Gora da nas obavještava prije bilo kakve odluke o dvojnom državljanstvu

Izmjene ovog zakona uvrštene su u Plan rada Vlade za ovu godinu, naglašavaju iz ovog resora, zbog neophodnosti usaglašavanja odredbi ovog zakona sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, kao i zbog usklađivanja terminologije iz važećeg teksta zakona sa EU direktivama.

- Iako je podatak o planiranoj izradi ovog zakona za IV kvartal ove godine dostupan javnosti više od pola godine, jer je Program rada Vlade usvojen 11. aprila, od trenutka kad je MUP objavio javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za radnu grupu koja će raditi na izradi tog predloga zakona svjedočimo zlonamjernim i paušalnim navodima u javnosti, koje izvod iz Programa rada Vlade koji dostavljamo u prilogu ovog saopštenja potpuno obesmišljava - zaključeno je u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 16:12