Ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
08/10/2024 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zaposleni u MUP-u osumnjičen da je izdao dozvolu za nabavku oružja bez prethodne provjere osuđivanosti lica

Službenici budvanske policije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv B.B. (48) zaposlenog u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Filijali Budva, Direktorat za građanska stanja i lične isprave, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

- Naime, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiči se B.B. (48), koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je, kao tada zaposleni u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, u Filijali Budva, iskorišćavanjem svog službenog položaja, odnosno nevršeći svoju službenu dužnost, da prilikom postupanja po zahtjevu jednog lica za pribavljanje dozvole za nabavku oružja, izvrši provjeru osuđivanosti, a sve u skladu sa Zakonom o oružju, što je bio u obavezi, iste provjere ne izvrši, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako dodaju, osoba za koju je trebalo da izvršiti pomenute provjere nije ispunjavalo propisane uslove, a B.B. mu je izdao dozvolu za nabavku oružja 21. jula 2021. godine, na koji je način ovom licu pribavio protivpravnu korist.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 10:59