Za budućnost Crne Gore / - ZBCG
21/04/2024 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ZBCG: Katnić priznao da je bio upoznat sa kriminalnim djelima Petra Lazovića

Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) saopštila je danas da je u juče objavljenom pismu bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić priznao da je bio upoznat sa kriminalnim djelima Petra Lazovića.

U ZBCG smatraju da u i sutkinja Suzana Mugoša treba da bude predmet istrage zbog, kako kažu, bliskih veza sa Katnićem i bivšim policijskim funkcionerom Zoranom Lazovićem.

- Koalicija ZBCG pažljivo posmatra i analizira političko medijsku akciju DPS- a i Pobjede u kojoj se pokušavaju relativizovati najstrašniji zločini počinjeni na teritoriji Crne Gore i Srbije. Pritom se od Milivoja Katnića bezuspješno kreira lik bezazlenog i dobroćudnog penzionera koji je skupljao biljke za herbarijum, iako je osam godina na poziciji GST- a bio gospodar života i smrti u Crnoj Gori. Uostalom, akcija čelnih ljudi DPS – a usmjerena ovih dana protiv SDT-a najbolji je pokazatelj kakva je bila uloga Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Zorana Lazovića, Petra Lazovića, Ljuba Milovića u ovoj OKG, navodi se u saopštenju ZBCG.

Ističu da nije koalicija ZBCG poslala Milivoja Katnića u istražni zatvor, već sudija za istragu i dokazi koje je dostavio Europol, a koje je Katnić skrivao kako bi zaštitio od krivične odgovornosti članove porodice Lazović.

- A da smo u pravu, potvrđuje i sam Milivoje Katnić u juče objavljenom pismu u kome priznaje da je bio upoznat sa svim kriminalnim radnjama Petra Lazovića, za koga tvrdi da je bio izgubio svoj identitet i umislio da je Elliot Nes. Zato kao posljedicu gubljenja identiteta Petra Lazovića, i punog razumijevanja Milivoja Katnića za istog, imamo smrti: Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara, Damira Hadžića, Adisa Spahića, Damira Hodžića, Mila Radulovića Kapetana, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića. A tek treba utvrditi da li postoji veza i sa drugim ubistvima koje je realizovala Belivukova grupa u Srbiji, ali i ubistvima u Turskoj i Južnoj Americi, stoji u saopštenju ZBCG.

Živković: Katnićev slučaj pokazatelj da je spirala revanšizma pokrenuta

U toj koaliciji pitaju treba li podsjećati da su mnogi od ovih pomenutih umrli najstrašnijom smrću, a zatim samljeveni u mlinu za meso, ili razapeti i zapaljeni na automobilskim gumama.

- Mnogo je mrtvih u ovoj optužnici da bi se relativizovala uloga Milivoja Katnića za koga u jednoj od prepiski sa Petrom Lazovićem, isti Radoje Zvicer kaže:” Dobar je Katnić, časti mi.” Na šta mu Petar Lazović odgovara: “ On je iskren i odan. On je Z odan 1/1.” Prolivena krv se ne može vratiti srceparajućim pismima iz zatvora, niti pritiscima na tužilaštvo i sud kroz reagovanja Danijela Živkovića i DPS-ovih komiteta da se Katniću dozvoli da se brani sa slobode. Da li to znači da DPS priznaje da je Zoran Lazović kriv, jer za njega ne traže da se brani sa slobode, iako ima isto godina koliko i Katnić?, navodi se u saopštenju ZBCG.

​Katnić iscrpljen, ali i dalje štraјkuјe

Ističu da koalicija ZBCG takođe primjećuje da Sudski savjet i dalje ćuti na Katnićevo jučerašnje priznanje da je Suzana Mugoša bila dežurni istražni sudija tog dana kad je saslušavan, ne bi mu bio određen pritvor.

- Ovo je još jedan od dokaza da ova OKG ima svog istražnog sudiju koja je nedavno prihvatila jemstvo za Aleksandra Mijailovića da se brani sa slobode, a koja bi po kratkom postupku zbog lažnog svjedočenja pred Disciplinskom komisijom trebalo da bude doživotno suspendovana sa sudijske funkcije. Zato nemamo dilemu da i Suzana Mugoša zbog svojih bliskih veza s Lazovićem i Katnićem treba da bude predmet istrage, jer upravo joj je Zoran Lazović pomogao, da svog sina, pripadnika UP vrati u Podgoricu, pošto je po kazni zbog kontakata sa kriminalni grupama bio suspendovan i raspoređen u Danilovgrad. Previše je dokaza za ovu OKG da bi ostali nijemi na monstruozne zločine za koje su osumnjičeni i koji moraju biti procesuirani, jer Crna Gora je željna pravde, zaključuju u ZBCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:58