Boris Savić / - FOTO: IPE
12/09/2023 u 10:15 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savić: Prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa, nije ništa ukradeno

Ne vjerujem da je to uradio neko neozbiljan, ne znam kuda taj otvor vodi, kazao je Savić

Predsjednik Višeg suda Boris Savić kazao je danas da je nakon popisa konstatovano da ništa nije ukradeno iz depoa tog suda, ali da je ispod zgrade prokopan tunel.

- Bilo je dosta zlonamjernih komentara, istina je da je prilikom uobičajenog ulaska u radne prostorije nakon vikenda u depou zatečen trag drugih lica. O tome smo obavijestili policiju- kazao je Savić na konferenciji za novinare.

Dodao je da su predmeti ispreturani. 

- Depo sadrži dokaze koji su već tretirani, izvještačeni, priloženi kao dokazi. Prilikom uviđaja,odnosno popisa, pronašli smo na dobro sakrivenom mjestu otvor. Taj otvor je ukazivao da se radi o otvoru tunela koji je morao biti pravljen duži vremenski period, dimenzije ukazuju da se ne radi o nečemu što je rađeno na brzinu i bez tehničke podršle-  naveo je Savić.

Kako je rekao, otvor ukazuje da je blizu prostorije za zadržavlje Višeg suda gdje se dovode okrivljeni pred suđenje.

- Ne vjerujem da je to uradio neko neozbiljan, ne znam kuda taj otvor vodi-  kazao je Savić i dodao da će straga utvrditi kojim alatom je napravljen taj tunel.

Savić lično sumnja da je tunel prokopan jer je možda pokušano bjekstvo.

- Nevjerovatno da je to rađeno da se ukrade već izvještačen dokaz. Realnije mi je da je možda pokušano bjekstvo ili možda i neki bolji scenario - kazao je Savić.

- Ne znamo koliko vremena se dešavalo, jer ne znamo koliko infrastrukture je iskorišćeno tokom kopanja tunela. Uđeno je spolja, ne iznutra, kazao ne predsjednik Višeg suda i kaže da klasične mjere bezbjednosti ne mogu ovo da spriječe pa da je bilo 100 policajaca. Podzemna kontorla se još uvijek ne vrši- kazao je Savić.

Predsjednik Višeg suda rekao je da će morati da se sagradi posebna prostorija u Podgorici gdje će se skladištiti droga, ali i svi dokazi.

- Ne vidim razlog zašto se dokazi drže ovdje. Imamo ogromnu količinu droge, svešćemo to na nekoliko grama, radi uzorkovanja- zaključio je Savić.

Pekić: Obijanje depoa Višeg suda poraz društva

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 16:24