Са данашњег скупа испред СО Цетиње / - принтскрин
14/09/2021 u 22:29 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због пријетњи на Цетињу ухапшене двије особе, за једном се трага

Цетињска полициjа jе лишила слободе М.Ч. и Ф.П. због почињених прекршаjа из Закона о jавном реду и миру, наводе из Управе полиције

Службеници Управе полициjе су на Цетињу лишили слободе двиjе особе коjе су вриjеђале и приjетиле одборнику Грађанског покрета „Ура” док се за jедном особом трага.

Из Управе полиције наводе и да је полициjа jе идентификовала и особу коjа jе упућивала приjетње и увреде потпредсjеднику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу. Предузимаjу се интензивне активности на лоцирању овог лица а предмет jе упућен надлежном тужилаштву.

– Данас око 10 часова испред зграде Општине Цетиње, гдjе се одржавала сjедница Скупштине Приjестонице Цетиње, окупила се група од око 30 грађана, коjи су приликом доласка одборника ГП „Ура” Славка Jанковића негодовали. Том приликом из групе грађана су се издвоjили Ф.П. (35) и В.J. (49) оба из Цетиња, и упутили Jанковићу низ уврjедљивих риjечи и псовки. Након тога jе пришао М.Ч. (54) из ЦетиЊа и упутио Jанковићу приjетеће риjечи. Ф.П. и М.Ч. су недуго након догађаjа лоцирани и приведни у службене просториjе полициjе док се за лицем В.J. трага – наводе из Управе полиције. 

Из Управе полиције истичу да је о догађаjу jе обавиjештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу коjи се изjаснио да нема елемената кривичног дjела.

– Цетињска полициjа jе лишила слободе М.Ч. и Ф.П. због почињених прекршаjа из Закона о jавном реду и миру. Испред зграде Општине, током траjања сjеднице, М.В. jе упутио приjетње и низ увреда и псовки на штету потпредсjедника Владе Дритана Абазовића. За поменутим лицем се трага, а о догађаjу jе обавиjештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици коjи се изjаснио да се предмет достави у рад  Основном државном тужилаштву у Цетињу – закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:30