/ Миливоје Катнић
03/05/2021 u 11:59 h
Жана БојанићЖана Бојанић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ води пет истрага против 49 особа

Специјално државно тужилаштво је подигло осам оптужница против укупно 23 особе и једног правног лица
Од почетка ове године до 29. априла, Специјално државно тужилаштво донијело је 12 наредби о спровођењу истраге и једну наредбу о проширењу истраге против укупно 88 физичких и седам правних лица. Како је недавно саопштио главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић, за кривична дјела организованог криминала донијето је пет наредби о спровођењу истраге против 49 особа.
– За кривична дјела високе корупције донијето је шест наредби о спровођењу истраге против 34 физичка и седам правних лица. За кривична дјела прања новца донијета је једна наредба о спровођењу истраге против четири лица, а за остала кривична дјела донијета је једна наредба о проширењу истраге против једне особе – наведено је у извјештају за период од почетка ове године.
Специјално државно тужилаштво је подигло осам оптужница против укупно 23 особе и једног правног лица.
– За кривична дјела организованог криминала подигнуто је шест оптужница против 13 особа, а за кривична дјела високе корупције подигнуте су двије оптужнице против шест особа. За остала кривична дјела подигнута је оптужница против четири физичка лица и једног правног – пише у извјештају.
У предметима истраге новчаних средстава на рачунима код пословних банака за период од 1. јануара прошле године до 1. јануара ове године, тужилаштво је привремено блокирало преко 3.325.989 еура и 13.800 долара. Како је наведено, од 2018. до 2020.године је блокирало у предметима истраге новчаних средстава на рачунима код пословних банака преко 68.000.000. еура.
Од 1. јануара 2020. до 1. априла текуће године, у кривичним предметима „Вардар“, „Клап”, „Вип“ и „Бора“, враћена је противправно стечена имовинска корист и изречене новчане казне у укупном износу од 7.162.763,12 еура, који износ је уплаћен на рачун буџета Црне Горе.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:01