/ - суђење пресуда
11/05/2021 u 14:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Милића: Свједоци недоступни, нису на својим адресама

Тужилац сматра да је ова криминална организација формирана почетком 2019, са намјером извршења криминалног плана

Суђење поводом убиства Богдана Милића одложено је јер свједоци-оштећени се нису појавили данас пред подогоричким Вишим судом како би дали свој исказ. За данас су требали да свједоче Драган Вушуровић, Горан Вушуровић и Марко Вујачић. Тако је, како је саопштено Горан Вушуровић на путу. исто оправдање за непојављиввање било и за Марка Вујачића. А за Горана Вушуровића суду је јутрос стигао телеграм да има изненадне здравствене проблеме и да није у могућности да дође.

У овом поступку оптужени су Лазар Недовић, Митар Марковић, Мошо Паовић,  Перо лаличић и Жарко Пејаковић. 

У оптужници Специјалног државног тужилаштва наводи се да су 11. јуна 2019. на Цетињу, Лаличић и Недовић заједно покушали да убију више особа, у чему им је са умишљајем помогао Марковић “стављањем на располагање средстава за извршење кривичног дјела”. Недовић и Лаличић се терете да су испалили најмање 16 хитаца из два пиштоља на госте у башти локала “Портун” на Цетињу, када је убијен Милић, а рањене три особе.

Тужилац сматра да је ова криминална организација формирана почетком 2019, са намјером извршења криминалног плана. Двојица нападача са силиконским маскама и качкетима ушетала су тада у Портун у центру града и испалили више хитаца. У пуцњави су рањени Драган и Горан Вушуровић и Марко Вујачић.

Суђење пред Вишим судом у овом поступку још није почело, јер је посљедње рочиште одложено због изостанка једног од бранилаца. Идуће је заказано за 22. април.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:50