Filip Adžić / - URA
23/09/2024 u 17:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Adžić: Novac uzeti od funkcionera, a ne od građana

Poslanik GP URA Filip Adžić kazao je da neodgovorno ponašanje premijera Milojka Spajića i najglomaznija Vlada u istoriji Crne Gore, "koja je prouzrokovala milione eura dodatnog troška za sve građane", natjerala ih je na predlaganje izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru.

- Natjeralo nas je na predlaganje izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru kako bi finansije držali stabilnim. Naša obaveza je da zaustavimo rasipnistvo i zavlačenje ruku u džepove građana, sve sa ciljem da se namire nezasiti apetiti partijskih funkcionera vladajuće većine koja je za samo mjesec dana imenovala oko 250 funkcionera- istakao je Adžić.

Adžić: U svoјoј neozbiljnosti, Spaјić јe prvo zanemario nacionalne interese

Kako je naveo, izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru podrazumijevaju ograničavanje primanja funkcinerima nakon prestanka funkcije smanjenje vremenskog period na koji se naknade primaju utvrđivanje kategorija za koju opšte neće biti naknada.

- Sve ove mjere posledica su neodgovorne politike koju želimo zaustaviti, a tiče se povećanja PDV-a, najave podizanja cijene struje, novih zaduženja i drugih nameta koji prouzrokuju inflaciju i novac čine bezvrijednim. Politiku populizma moramo zaustaviti i stvoriti ponovo realne prihode koji ce omogućiti isplate svih zarada, penzija i naknada bez zaduženja- naveo je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
URAFILIP ADŽIĆ
23. septembar 2024 17:47