/ -
13/09/2024 u 13:17 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bečić: Ne prašta nam se jer imamo i sprovodimo program

Izbori su vrlo važna utakmica koju moramo zajedno da istrčimo, poručio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokrata, u razgovoru sa mještanima Lješanske nahije. 

– Evo još jedan izazov, još jedan politički proces, još jedna vrlo važna utakmica koju moramo zajedno da istrčimo, a mi nijesmo navikli samo da trčimo i da se borimo, nego i da pobjeđujemo. Sada je ta pobjeda nikad konkretnija, jer vidite da su izazovi nikad veći zato što se i u životu i u politici ne prašta uspjeh, ne prašta se kad neko ima program, kad sprovodi taj program, kad taj program daje rezultate, kad od tih rezultata dobro osjecaju ne pojedinci, ne kriminalne grupe, već svi građani Crne Gore, bez obzir u kojem gradu oni žive, bez obzira kojem se Bogu mole ili kojem plemenu pripadaju – saopštio je Bečić. 

Predsjednik Pokreta Evropa sad! Milojko Spajić naglasio je da trenutna Vlada koristi sve propuštene šanse.

– Poboljšanje životnog standarda kroz povećanje plata i penzija bila je prva od važnih strateških mjera koja je u najkraćem roku donijela boljitak svim građanima. Da bismo dalje osnažili našu ekonomiju i ostali na razvojnom putu moramo izgraditi prijeko potrebnu infrastrukturu na teritoriji cijele države. Samo tamo gdje postoje putevi, postoji i ozbiljna razvojna šansa, a vi najbolje znate da je u nekim dijelovima Crne Gore vrijeme stalo prije 30 godina. Ne smijemo više gubiti vrijeme! Zato moramo iskoristiti sve propuštene i potrošene prilike i neumorno graditi jaku državu u kojoj su građani ekonomski i suštinski slobodni – kazao je Spajić.

Saša Mujović, kojeg PES i Demokrate promovišu za gradonačelnika Podgorice, kazao je da poznaju sve probleme koji opterećuju stanovnike Barutane i ostalih dijelova Lješanske nahije. 

– Nakon ovih susreta još jače sam uvjeren u ostvarenje zajedničkog cilja Vlade i Glavnog grada da riješimo sva ona pitanja koja se tiču istinskog vrijednovanja ovog dragocjenog prirodnog resursa. Uvećanjem zarada vratili smo dostojanstvo građanima, a uz naš razvojni plan za grad vraćamo dostojanstvo svakom naselju u Podgorici. Ona nijesu naš izborni resurs, već kapital za nikad snažniju Crnu Goru – kazao je Mujović.

On je naveo da im je cilj  da u najkraćem roku riješimo pitanje vodosnabdijevanja u gornjem dijelu Lješanske nahije.

– Ono što je veoma realno i ostvarivo je da poljoprivrednicima pružimo pomoć u pisanju projekata i dalje razvijamo ostale grane privrede poput turizma, posebno imajući u vidu potencijal Malog blata. Za to su nam potrebni dobri putevi i uvijek ćemo posebnu pažnju usmjeravati na to – poručio je Mujović.

Potpredsjednica Pokreta Evropa sad! i gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac, istakla je odlične rezultate gradske uprave uprkos činjenici da su vlast rušili i spolja i iznutra, a sve u cilju preuzimanja kontrole nad ogromnim resursima zarad ostvarivanja ličnih interesa.

– Ostavili su nam razoren sistem koji je trebalo postaviti na zdrave temelje što smo i uradili uprkos brojnim opstrukcijama. Izazivanjem izbora pokušali su da nas prekinu u realizaciji projekata koje smo nakon više decenija oživjeli i ja im poručujem da ćemo do 29. septembra uraditi više nego što su bivše uprave za cijeli mandat, a onda nastaviti još jačim tempom za Podgoricu koja će biti glavni grad prve naredne članice Evropske unije. Nakon smjene režima, manje od 100 dana je trajala prva prevara građana čiji idejni tvorac je DPS, a ovoj nećemo dozvoliti ni da zaživi – kazala je Injac.

Kandidat za odbornika u Skupštini Glavnog grada Mitar Paunović poručio je da su mladi već izabrali - životni standard, borba protiv kriminala i konačna vladavina prava su teme koje ih zanimaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 13:17