/ -
13/09/2024 u 14:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božidar Bojović: Zanatski centar na mjestu nekadašnjeg Beka

Stranka evropskog progresa predstavila je plan vraćanja života u centa Podgorice.

Ilija Mugoša, nosilac izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković” najavio je preuređenje prostora kako bi bili omogućeni razvoj malih i srednjih preduzeća, samozapošljavanje i razvoj zanatstva.

Kandidat za odbornika Božidar Božović je saopštio da će Stranka evropskog progresa, kada bude u prilici, pokrenuti plan da na mjestu nekadašnjeg Beka bude u javno-privatnom partnerstvu izgrađen zanatski centar.

– Zgrada nekadašnje robne kuće sačuvaće dosadašnji vanjski oblik, ali ćemo unutra napraviti trgovinski centar sa ostalim sadržajima. Biće to „zelena“ zgrada po najvišim ekološkim standardima. Četiri sprata obuhvatiće sadržaje za druženje najstarije populacije, igraonicu za djecu, teretanu ili drugi sadržaj sportske namjene, te objekte turističko-ugostiteljske namjene poput hotela ili restorana. Krov zgrade će biti javni park na otvorenom. Želimo da krov „Podgoričanke” bude i park i vidikovac na naš lijepi grad. Ovakva zgrada biće novi simbol Podgorice – naveo je Božović.

On je naveo da će ispod zgrade i trga napraviti podzemnu garažu na tri nivoa, iznad koje će biti pješačka zona od Trga nezavisnosti do obale Morače ćije ćemo obale uraditi u šetališta.

– Prioritet će nam biti izgradnja pješačkog koridora od Vezirovog mosta do Sastavaka. To neće podrazumijevati samo tačkasto uređenje obala, već kako uređenje plaža, tako i uređenje samog korita, da bismo napravili jednu funkcionalnu integralnu cjelinu sa parkom i ostatkom tog dijela grada – kazao je Božović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 16:08