/ FOTO: LAZAR RUZIĆ
30/09/2024 u 14:30 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović: Ne vjerujem da će se DPS vratiti

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović rekao je da je Demokratska partija socijalista (DPS) ostvarila dobar rezultat na lokalnim izborima u Podgorici, ali da ne vjeruje da to znači i povratak te partije na vlast.

On je u razgovoru za portal Dan kazao da se DPS konsolidovala, ali da im izborni rezultat ne znači puno jer nemaju koalicionih kapaciteta.
- Mislim da će jedan duži period pravesti u opoziciji i da se neće vratiti. Mogu praviti rezultate čak i bolje nego prije, ali ukoliko nemaju koalicijalnih kapaciteta, ne mogu vršiti vlast- kazao je Božović.
Prema njegovim riječima, građani očekuju da se vlast formira bez DPS-a.
- Očekuje da sitne razmirice ostavimo po strani, te da se svi vodimo interesima građana i Glavnog grada. Naši partneri su prvenstveno partije koje su vršile vlast u prethodnom periodu na lokalnom nivou. Očekujem da svi budemo zreli i odgovorni i da se vlast formira na principima koji su se primjenjivali u prethodnom periodu- kazao je on.
Istakao je da gradonačelnik treba da bude iz partije koja je osvojila najviše glasova. 
- To je po nama princip koji se zasniva na demokratiji i to bi trebalo primijeniti u Podgorici i na svakih narodnim izborima. Očekujem da se vlast formira u najkraćem mogućem roku jer Podgorica ima dosta naslijeđenjih problema i građani očekuju da ih mi rešavamo, a ne da se svađavamo- rekao je Božović.

Borovinić Bojović: Pozvaćemo Mujovića i Rakčevića na dogovor

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 14:30