DEJAN KELJEVIĆ, DEMOKRATE KOTOR / - DEJAN KELJEVIĆ, DEMOKRATE KOTOR
23/09/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Demokrate Kotor: Saradnja između vlade i lokalne samouprave ključna za unapređenje uslova života naših sugrađana

Kvalitetna saradnja između Vlade Crne Gore i lokalne samouprave ključna je za unapređenje uslova života naših sugrađana, saopštile su Demokrate Kotor.

- Zato je naša misija da stvorimo uslove u kojima svi građani mogu osjemože donijeti rezultate jeste odluka Vlade Crne Gore kojom je Luka Kotor dobila ekskluzivno pravo za pilotažu, što je značajan korak ka daljem razvoju Luke, a izmještanjem sidrišta povećana je bezbjednost u zalivu. Ove odluke nisu samo unaprijedile sigurnost plovidbe, već su i značajno doprinijele rastu prihoda za Opštinu Kotor i državu - dodali su.

Kako su naglasi, Pokret Evropa sad posebno ističe važnost donošenja novog Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, koji je u pripremi. Uvođenjem obavezne upotrebe remorkera u Bokokotorskom zalivu, dodatno će podići nivo sigurnosti za sve učesnike u pomorskom saobraćaju. 

Nikčević: PES ima jasnu viziju Kotora kao modernog grada

- Pored sigurnosti, veliki fokus stavljamo na očuvanje životne sredine. Buduće izmjene zakona će donijeti strože ekološke standarde, čime ćemo osigurati održivi razvoj i očuvanje prirodne sredine. To je od vitalnog značaja za budućnost Crne Gore, jer bez zdravog okruženja nema ni napretka - dodaju.

Navode da Pokret Evropa sadsnažno podržava inicijative poput "administracije bez papira", koje omogućavaju našim pomorcima i svim građanima da digitalno i jednostavno pristupe uslugama državne uprave. Efikasna, digitalizovana uprava je jedan od prioriteta našeg programa, jer smatramo da građani zaslužuju modernu i transparentnu državu.

- Snažna i funkcionalna lokalna samouprava je temelj razvoja svake države, a kroz međusobnu saradnju možemo osigurati da svaki građanin osjeti pozitivne promjene u svom svakodnevnom životu - poručuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 13:01