Vladimir Filipović / -M.VUJISIć
05/09/2024 u 07:23 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Do kraja sedmice znaće se redosled lista za izbore u Podgorici

Izborna komisija Glavnog grada do kraja sedmice utvrdiće redosled izbornih lista koje će 29. septembra učestvovati na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici.

Kako je kazao Vladimir Filipović, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada, nakon što se potvrde sve liste biće zakazan žreb.

– Imamo osam potvrđenih izbornih lista, dvije imaju nedostatke, a tri ćemo tek da obradimo jer su poslednje predate. Kada sve budu potvrđene nakon toga ćemo zakazati žreb, a očekujem da će to biti do kraja sedmice. Sve zavisi od provjere tri liste koje su poslednje predate. Ukoliko one imaju nedostatke onda imaju rok od 48 sati da ih otklone. Moramo im ostaviti vremena za to - rekao je Filipović. 

Podstanari i CEP da dopune potpise

Izborne liste Pokret podstanara Podgorica "Naš grad-naš dom-Nemanja Baošić" i Crnogorske evropske partije - Novak Adžić sadrže nedostatke koje moraju otkloniti u roku od 48 sati. Izborna komisija konstatovala je da lista koju predvodi Nemanja Baošić ima ukupno 908 validnih potpisa podrške, a po Zakonu o izboru odbornika i poslanika potrebno je 1.153 potpisa. Takođe, lista CEP-a čiji je nosilac Boris Marinović ima ukupno 1.039 validnih potpisa podrške.

Partije čije su liste potvrđene počele su predlaganje opunomoćenih predstavnika u IKGG.

– Opunomoćene predstavnike partije mogu da predlažu već po donošenju zaključka da im pripada to mjesto i oni ravnopravno odlučuju u Komisiji. Predstavnike mogu predlagati do 20 dana prije održavanja izbora. Do sada su tri liste predložile predstavnike - kaže Filipović.

U trci za Podgoricu 13 lista

Vladimir Filipović kaže da do 9. septembra moraju da donesu rješenje o određivanju biračkih mjesta.

– Obišli smo biračka mjesta i situacija je uglavnom uredna. Imamo nekih sitnih nedostataka koji su aktuelni za svake izbore. Riječ je o seoskim djelovima grada gdje je potrebno košenje, zamjena svjetiljki, ali to su sitnice. Do sada nijesmo razgovarali sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom. Čudno je što nas do sada nijesu kontaktirali oko prilagođavanja biračkih mjesta osobama sa invaliditetom - rekao je Filipović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 01:17