Milo Đukanović, kandidat za predsjednika / - MILO ĐUKANOVIć, DPS
24/02/2023 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milo Đukanović predsjednički kandidat DPS-a

Glavni odbor je jednoglasno usvojio ovaj predlog

Aktuelni predsjednik Milo Đukanović biće kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) na predsjedničkim izborima, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora te stranke.

Glavni odbor je jednoglasno usvojio ovaj predlog.

- Ovakva odluka proizvod je detaljnog, višesedmičnog razmatranja aktuelne političke situacije, nakon čega je zaključeno da će budući predsjednički izbori biti prekretnica u daljem razvoju odnosa na političkoj sceni, te da će u značajnoj mjeri determinisati dalji pravac razvoja Crne Gore, saopštili su iz DPS-a.

image

Milo Đukanović, kandidat za predsjednika

- FOTO: DPS

Istakli su i da je, nakon konsultovanja partijske infrastrukture i istraživanja javnog mnjenja, zaključeno kako je potrebno delegirati kandidata koji ima najveće šanse za pobjedu, a da je to aktuelni predsjednik Đukanović.

Ukoliko bi bio izabran, Đukanoviću bi ovo bio treći predsjednički mandat. On ima pravo i treći put da se kandiduje, jer je funkciju predsjednika obavljao dok je Crna Gora bila u sastavu SR Jugoslavije kada je na predsjedničkim izborima pobijedio Momira Bulatovića.

Prije pet godina, drugi put je sjeo u fotelju predsjednika, a na izborima 2018. godine je ubjedljivo pobijedio je u prvom krugu zajedničkog kandidata opozicije Mladena Bojanića.

Krajnji rok za predaju kandidatura je 26. februar, a kandidatima je neophodan 8.101 potpis podrške.

Do sada su potvrđene kandidature jednog od lidera DF-a Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:25