Stanko Đuričić / - FOTO: CGA
27/09/2024 u 12:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đuričić: Institucije su trule, samim tim nam je trula država

Crnogorska građanska akcija ne želi da se prilagođava trulim sistemima koji propadaju, i da bude dio sistema koji ne funkcioniše. Mi imamo platformu koja mijenja sistem da bude funkcionalan, poručio je Stanko Đuričić, predstavnik CGA na izborima u Glavnom gradu.

- Naš cilj je da oporavimo institucije, pod jedan, zato što su one trule i politizovane, i samim tim nam je trula čitava država. Druga stvar su programska rješenje, koja su vrlo jednostavna, jasna i ostvariva za Podgoricu - kazao je.

Đuričić postavlja pitanje da li neko razmišlja o socijalno odgovornoj ekonomiji i o jednakoj dostupnosti institucija svim građanima. Smatra da to nedostaje Glavnom gradu.

- Vi imate instituciju koja dijeli građane, na način što je ta institucija podobna za one koji razmišljaju politički po principu direktora tog javnog preduzeća. CGA ima rješenje. Na čelima preduzeća treba da budu stručni ljudi i da budu kontrolisani svakih devedeset dana da li sprovode program koji je jasno i precizno definisan da bude javno i opšte dobro. Zato što je svako preduzeće javno i treba da služi svim građanima podjednako - istakao je.

Đuričić naglašava da je neophodno politiku izmjestiti iz javnih preduzeća, a implementirati jasno definisana programska rješenja.

„Mi imamo ljude koji su u mogućnosti da četvorogodišnjim mandatom promijene grad, iz ovog stanja u stanje jednog evropskog grada. Imamo ljude koji mogu da promijene funkcionalnost svakog javnog preduzeća. Svako javno preduzeće kad bude funkcionisalo kako treba, promijeniće se grad, promijeniće se način življenja, i kad to dobijemo, dobili smo Podgoricu kakvu svi želimo. Trenutno to nije tako, ali mi nudimo rješenje i mi ga nudimo od momenta čim budemo u mogućnosti da budemo dio vlasti“.

On poručuju da građani Podgorice na izborima treba da zaokruže ono što treba da ih predstavlja vrijednosno, a ne politički.

Zaokružite ono što zaslužuje Podgorica, i što zaslužujete vi! Budite svoji, zaključio je  Đuričić.

CGA: Svi da razmišljamo o boljem sjutra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 12:00