Evropski savez predao listu za Kotor / - DEJAN LOPICIC
29/08/2024 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Evropski savez predao listu u Kotoru

Evropski savez, u kome su Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, predao je listu za izbore u Kotoru, koji će biti održani 29. septembra.

Listu “Evropski savez – Zasjat će Kotor”, predvodiće Miloš Čelanović.

Čelanović je, kako je saopšteno iz Evropskog saveza, kazao da je sama ideja formiranja tog saveza superiorna u odnosu na sva dešavanja na današnjoj političkoj sceni.

- Naime, dok većina, a mogu slobodno reći i skoro svi politički subjekti, prolaze kroz faze rascjepa i podijela, mi smo se odlučili na ujedinjenje i savezništvo. Prevazišli smo naše sitne političke razlike i u prvi plan stavlili ono što nas spaja, a to su vrijednosti i ideali koje baštinimo decenijama - rekao je Čelanović.

Demokratska alternativa predala izbornu listu u Kotoru

On je ocijenio da je dosadašnja vlast pokazala svoj maksimum i da Kotor zaslužuje mnogo više.

- Kao neko ko srcem i dušom pripada ovom gradu, kao neko čija je porodica skoro sedam vjekova podizala svoje članove u Kotoru - znam da naš grad zaslužuje mnogo mnogo više - istakao je Čelanović.

Prema njegovim riječima, Evropski savez će na ovim izborima pokazati svoju snagu, a nakon izbora će biti jedan od stubova lokalne vlasti.

- Znam da naše komšije, rođaci i prijatelji nisu zadovoljni učinjenim. Isto tako znam iz mnogobrojnih razgovora sa svojim sugrađanima, da će Kotorani dati šansu Evropskom savezu i da će naš savez na izborima pokazati svoju snagu - rekao je Čelanović.

Kako je kazao, Evropski savez će biti jedan od stubova nove lokalne vlasti koja će voditi mnogo više računa o građanima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:50