Jelena Marković, / -EVROPSKI SAVEZ
26/09/2024 u 13:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jelena Marković: Ključevi Podgorice biće u rukama Evropskog saveza

Ključevi i Podgorice i Kotora će nakon 29. septembra biti u rukama Evropskog saveza i od nas će zavisiti ko može, a ko ne može biti dio buduće gradske vlasti, saopštila je Jelena Marković, potpredsjednica LP-a i predstavnica Evropskog saveza.

Ona je navela da vjeruje da Podgoričanke i Podgoričani, Kotoranke i Kotorani neće nasjesti na "nove prevare i da će 29. septembra zaokružiti broj 3".
– "Predsjednik svih građana" Crne Gore i učesnik na podgoričkim izborima Jakov Milatović nam je odavno jasno kazao ko su njegovi politički idoli i čiju ideologiju želi slijediti. U bespogovornoj odanosti Slobodanu Miloševiću kod Momira Bulatovića je vidio dosljednost, ljubav i nenametljivu posvećenost Crnoj Gori. Milošević je planirao da Crna Gora bude 27. izborna jedinica u državi pod upravom Beograda. Iz toga je lako objašnjivo zašto se po raznim pitanjima divi i Aleksandru Vučiću i zašto se zbuni i zamuca kada ga ovaj prekine u izlaganju ili mu oponira svojim poznatim prizemnim doskočicama – saopštila je Marković.

I dok Milatović izjavljuje da Vlada urušava institucije, što je tačno, podsjetiću da to čini i on, navodi Marković.

– Izjavom da govori srpskim jezikom jasno krši Ustav nad kojim se zakleo da će ga poštovati, direktno je prekršen član 13. stav 1 Ustava Crne Gore. To ne kaže Jelena Marković već Ustavni sud odlukom U-I br. 39/11 i 37/12 od 18. juna 2013. godine u kojoj je jasno izrečeno da je četvoroimeni jezik neustavan i da je službeni jezik crnogorski i samim tim obavezujući za sve građane i institucije u Crnoj Gori. Da nastavlja istim načinom, pokazuje Milatović jer i zarad podgoričke kampanje, u više navrata krši Ustav Crne Gore – navodi Marković.

Sve što čini, kako navodi Marković, obavezuje je da svojim navodima pokušam otvoriti oči narodu i međunarodnoj zajednici, ne zaboravljajući, kako kaže, ulogu Dritana Abazovića, sad njegovog koalicionog partnera na izborima u Podgorici.

– Ali da dodam, u kršenju Ustava nije sam, to čine i premijer Spajić, Abazović, zatim Mandić koji kao i Milatović zloupotrebljava službeni položaj u svrhu kampanje za podgoričke izbore. Zaštitinicima tuđih interesa, produženoj ruci Vučićevskih nagona, sve je uzalud, od Podgorice kreće njihov politički sunovrat, a Milatovićeva podrška za spomenik Amfilohiju je ustvari spomenik njegovom narednom mandatu za predsjednika Crne Gore. Za jedno društvo, državu i naciju važne su one ličnosti koje ih svojim djelovanjem vode naprijed, koje ih čine boljim i progresivnijim. Važne su one ličnosti koje svojom vizijom, znanjem i autoritetom reformišu društvo i državu – saopštila je Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 13:40