Marko Kovač, Vuk Kadić i Aleksandar Damjanović / foto: Mićko Vujisić, Dan
11/08/2024 u 12:27 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kadić: Na izbore izlazimo kao ostvareni profesionalci, da znanje ugradimo u Podgoricu

Na izbore izlazimo kao grupa građana ostvarenih profesionalno u karijerama koja je spremna da znanje ugradi u budućnost građana, kazao je Vuk Kadić, kandidat za gradonačelnika Pokreta "Naprijed".

- Naš cilj je da doprinesemo razboju grada. Iskustvo i stručnost našeg tima stvoriće bolji grad. Stvorićemo Podgoricu gdje će se graditi novi vrtići, gradska bolnica, škole… Želimo Podgoricu gdje neće biti saobraćajnog haosa. Naša vizija podrazumijeva otvaranje radnih mjesta, ali i da podržimo poljoprivrednike. Vjerujemo da stručni ljudi treba da dolaze do posla a ne partijski podobni. Želimo i možemo da promijenimo trenutno stanje. Želimo sigurnosne kamere ispred škole, ne smijemo dozvoliti da zgrade niču bez dozvola. Želimo nove autobuske linije, više parkova, čistiju Podgoricu. Ekologija ce biti glavni prioritet. Želimo bolje domove zdravlja, da smanjimo liste čekanja, bolje ambilante… Da bi ove želje pretvorili u stvarnost treba nam bolja administracija. Nije ona sada loša, ali mora biti bolja. Ovo su izbori za kvalitetniji život građana. Nisu političari i gradonačelnik u fokusu, već građani. Podgorica mora da se razvija bolje i brže - kaže Kadić. 

Kadić ističe da se neće baviti drugima, voditi negativnu kampanju, već je program baziran na pozitivnoj kampanji. On je pozvao i druge učesnike izbora da predstave planove.

– Ne želimo da pričamo bajke. Naš program ima pet prioriteta – ekonomija, infrastruktura, mladi… Želimo da probleme grada proživljavamo zajedno. Želim da zajednički gradimo uslove koji ce biti dobri za sve nas. Svakog dana ću pozivati građane da izađu na izbore. Bitno je jer se tiče svih nas. Ako ne glasate vi, onda će drugi glasati umjesto vas. Mi nemamo partiju i skrivene finansijere ali imamo ljude. Mi bez paznih obećanja znamo kako Podgorica da ide naprijed - kaže Kadić.

Pokret "Naprijed" učestvovaće na lokalnim izborima u Podgorici koji su zakazani za 29. septembar, a nosilac liste biće Vuk Kadić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje.

Marko Kovač, jedan od osnivača pokreta i liste Grupa birača "Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed - Za Podgoricu i porodicu", kazao je da mu je čast što je na listi koju predvodi Kadić. 

image

Marko Kovač i Vuk Kadić

foto: Mićko Vujisić, Dan

- Čovjek bez mrlje u životu i karijeri, i koji može da bude uzor mladima. Naš naziv liste govori na čemu zasnivamo nas program.  Tvrdim da u Vuku imamo najsposobnijeg kandidata i budućeg gradonačelnika - rekao je Kovač. 

Pokret "Naprijed": Vuk Kadić kandidat za gradonačelnika Podgorice

On istice da se Kadić dokazao djelima, a ne riječima. 

- U našoj politici ne mora sve da se vrti oko istih ljudi. Ako težimo jačanju porodice, održivom razvoju grada, unapređenju kulture, onda treba da nas vode najbolji i najsposobniji a ne partijski obojeni - kaze Kovač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 20:05