/ -
05/09/2024 u 16:13 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kandić: Moji lični podaci su zloupotrijebljeni za listu Jakova Milatovića

Kandidat za odbornika na lokalnim izborima ispred izborne liste "Evropa sad - Demokrate - još jače - prof. dr Saša Mujović" Stevan Kandić saopštio je da su njegovi lični podaci zloupotrijebljeni od strane izborne liste koju predvodi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je naveo da je informaciju o zloupotrebi podataka dobio putem mejla. 

– Naime, sa velikim razočaranjem moram da vas obavijestim da su moji lični podaci – JMBG i broj lične karte – zloupotrebljeni od strane izborne liste koju predvodi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.  Informacija da su moji lični podaci neovlašćeno korišćeni bez mog pristanka, a sve u svrhu podrške listi sa kojom nemam nikakvog dodira, predstavlja ozbiljno kršenje mojih građanskih prava. Dodajem, da ovo nije prvi put da se moji podaci na ovaj način zloupotrebljavaju – rekao je Kandić. 

Kandić naglašava da je potpis podrške listi "Evropa sad - Demokrate - još jače - prof. dr Saša Mujović" prvi i jedini potpis podrške političkoj partiji/listi koji je dao od sticanja punoljetstva.

– Uvijek sam se zalagao za transparentnost i poštovanje zakona, a ovo što se dogodilo pokazuje spremnost određenih aktera da zloupotrijebljavaju i ugrožavaju kredibilitet izbornog procesa, kao i osnovna prava svakog pojedinca. Posebno mi je žao što je moj potpis zloupotrebljen od strane liste koju vodi osoba za koju sam glasao u oba kruga predsjedničkih izbora, vjerujući da predstavlja promjene koje su našoj zemlji potrebne, a koje podrazumijevaju i odsustvo zloupotreba izbornog procesa. Zbog toga sam odlučio da Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnesem krivičnu prijavu protiv odgovornih lica za ovu zloupotrebu. Očekujem da nadležni organi istraže ovaj slučaj i sankcionišu sve koji su omogućili ili učestvovali u nezakonitom korišćenju mojih podataka – naveo je Kandić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:56