Andrija Mandić / - FOTO: DF
15/03/2023 u 11:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

​Mandić: Smjenom Đukanovića autokratski režim odlazi u prošlost

Mandić je kazao da očekuje veliku podršku u Herceg Novom

-Nakon smjene Mila Đukanovića sa mjesta predsjednika Crne Gore, moći ćemo da kažemo da je jedan opasni autokratski režim otišao u prošlost- istakao je Mandić u Herceg Novom.

Kako kaže, da bi Crna Gora mogla da krene naprijed, mora se dovesti do kraja borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

-Imamo obavezu da kroz zakon omogućimo pravosudnim organima da od onih koji su pljačkali državu oduzmu imovinu i stave je na raspolaganje građanima Crne Gore. Tako bi se vratile desetine i stotine miliona evra u državni budžet i time popravila socijalna slika- rekao je Mandić.

Navodi da žele da zaposle Crnu Goru i da se zalažu za novu organizaciju vlasti kroz decentralizaciju.

-Direktor Morskog dobra dolazi iz naših redova. Zatekao je na računu tog preduzeća nepunih 2 miliona evra. Sada, sa njegovim dobrim upravljanjem i radom svih ljudi u Morskom dobru, na računu je gotovo 12 miliona. Tako je kada se pošteno radi- jasan je Mandić.

Pojašnjava da bi primorskim opštinama trebalo omogućiti da upravljaju Morskim dobrom jer one najbolje znaju kako raspolagati tim resursom.

Mandić je kazao da očekuje veliku podršku u Herceg Novom.

-Imamo ideju pomirenja koja je okrenuta dobru svakog građanina Crne Gore, nezavisno od vjere i nacije. Mi smo jedni drugima najbliži- naveo je Mandić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:35