ANDRIJA MANDIĆ / - FOTO: IGOR ŠLJIVANČANIN
29/09/2024 u 10:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić: Živković prekršio izbornu tišinu

Predsjednik šef odborničkog kluba DPS-a Danijel Živković grubo je prekršio izbornu tišinu, prekršio Zakon i potencijalno čini krivično djelo lažno prijavljivanje, saopštio je na press konferenciji predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

-  Živković ružno krši izbornu tišinu. On je mašući spiskovima otišao u policiju i prijavio ljude da nemaju pravo da glasanju. Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da krši izbornu tišinu. Mi nijesmo željeli da ulazimo u zamku i da mu odgovaramo. Kao predsjednik Skupštine pozivam sve koji imaju pravo glasa da izađu i slobodno glasaju- istakao je Mandić.

Živković dao izjavu u CB: Predao sam spisak sa 2.300 imena lica koja biračko pravo ostvaruju u tri države

Ističe da je mogao ranije da uradi, a da se Živković opredijelio za varijantu da uplaši i ostavi kućui veliki broj građana.

- Izvadio je selektivno spiskove iz susjednih država, a onda je trebalo da izvadi spiskove svih država.nKao predsjednik Skuštine pozivam građane koji imaju pravo glasa da izađu na izbore i glasaju saglasno njihovom uvjerenu i volji. I ne dozvole da jedan čovjek uskrati njihovo građansko pravo. Ispunite građansku dužnost i ne osvrćite se na ono što može da bude krivično djelo lažno prijavljivanje- kazao je Mandić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 10:19