/ -
12/09/2024 u 12:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marković: Vrijeme je da promijenimo gradsku pa državnu vlast

Odlazeća gradska vlast pokazuje na svakom koraku i u svakom trenutku da se ne rukovodi interesima građana već ličnim ambicijama i ciljevima, zbog čega trpe građani i kvalitet njihovog života, i prilika je da se to promijeni 29. septembra, poručili su predstavnici izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“ u razgovorima sa građanima Siti kvarta.

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković i nosilac Izborne liste Ilija Mugoša su poručili da "neodgovorna i bahata vlast mora biti promijenjena kako bi se u ovim dijelu grada i u cijeloj Podgorici vratio red".

Ilija Mugoša je na mjestu dječjeg igrališta, u čijoj je blizini nastala divlja deponija otpada, najavio da će Stranka evropskog progresa, kada nakon promjene vlasti bude dovesti ovu lokaciju u red, i to u prvih stotinu dana.

U programu "Uredimo Podgoricu" je prikupljanje i zbrinjavanje otpada važna stavka koja podrazumijeva pravovremeno prikupljanje i odvoženje otpada i otvaranje savremenih postrojenja za ekološku obradu otpada.

Obišli su i obližnju lokaciju na kojoj je odavno trebalo da počne gradnja škole i dječjeg vrtića. Duško Marković je kazao da je 41. Vlada Crne Gore čiji je predsjednik bio otkupila prostor nekadašnje fabrike „Radoje Dakić“ sa planom da tu budu škola, vrtić i dom zdravlja i dala naloge za početak projekta.

– Prošlo je od tada četiri godine. Mi vidimo da ovdje od toga nema ništa. Imamo lokaciju i prostor koji je pretvoren u smetlište i divlji parking – kazao je Duško Marković.

Dodao je da će Stranka evropskog progresa nakon promjene vlasti 29. septembra uraditi sve da ova lokacija bude privedena namjeni i da na njoj počne gradnja škole, doma zdravlja, i vrtića.

– Vrijeme je da promijenimo i gradsku vlast, a nakon toga veoma brzo mijenjaćemo i državnu vlast. Jer nam, kao što nam u Podgorici treba odgovorna vlast, tako nam u državi treba odgovorna državna vlast i vlada koja će znati da štiti državne i nacionalne interese, ali interese svakog njenog građana – poručio je Duško Marković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 12:26