JOVAN MILOVIĆ / - FOTO: DEMOKRATSKA ALTERNATIVA
24/09/2024 u 23:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milović: Promovisati Vrmac kao integralni dio turističkog doživljaja Boke Kotorske

Vrmac ima ogroman potencijal za razvoj održivog turizma i lokalne ekonomije, stoga će Demokratska alternativa raditi na valorizaciji ovog predivnog izletišta na način koji će privući turiste, zaštititi prirodu i pružiti benefite lokalnoj zajednici, saopštio je Jovan Milović, iz Demokratske alternative “DA SE KOTOR PITA” dr Davor Kumburović.

Ističe da je potrebno je razviti i obilježiti mrežu planinarskih i biciklističkih staza koje vode kroz prirodne ljepote Vrmca, sa fokusom na ekoturizam.

- Staze će uključivati informativne table o flori, fauni i kulturno-istorijskim spomenicima duž puta. Postaviti eko-punktove sa reciklažnim kantama, solarnim punjačima i eko-svlačionicama. Održavanje minimalnog ekološkog otiska je ključno za dugoročnu valorizaciju. Uspostaviti male eko-kampove ili „glamping“ (luksuzni kamping) sa minimalnim uticajem na prirodu, koji bi pružali posjetiocima priliku da provedu noć na planini u prirodnom okruženju. Vrmac je bogat kulturno-istorijskim nasleđem, uključujući austrougarska utvrđenja i stare crkve. Restauracija i adaptacija ovih objekata za turističke posjete mogla bi privući zaljubljenike u istoriju i kulturu - kazao je Milović.

Čelanović: Za razliku od aktuelne vlasti mi ćemo pokazati kako se brine o Kotoru

Navodi da treba promovisati Vrmac kao integralni dio turističkog doživljaja Boke Kotorske, povezujući ga sa izletima brodom, turama po Starom Gradu Kotoru i posjetama obližnjim atrakcijama.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 23:05