/ -
02/09/2024 u 11:43 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milović: Zabjelo i Tološi da dobiju nove stadione

Kao gradonačelnik Podgorice, pokrenuću inicijativu za javno-privatno partnerstvo domaćih i stranih investitora sa Glavnim gradom i tako ćemo trajno riješiti problem nedostatka stadiona i sportskih centara u većim naseljima koja to odavno zaslužuju, poput Zabjela i Tološa, objavio je Andrej Milović, nosilac Podgoričke liste na lokalnim izborima.

– Iniciraću pregovore da Glavni grad oslobodi od plaćanja komunalija parcelu na kojoj se nalazi stadion sa pratećim parcelama, a koja je u vlasništvu grada. Kroz partnerstvo sa investitorima, na lokaciji stadiona FK Zabjela i pomoćnih parcela, investitor će sagraditi stadion sa poslovno-tržišnim objektom. U sklopu stadiona biće planiran i komercijalni dio u kom bi udio imao Glavni grad i klub. Na ovaj način, Zabjelo i Zabjelčani bi dobili perspektivu, da uz obrazovanje, imaju priliku i za sportski razvoj – objavio je Milović.

image
-

Isti princip, kako navodi Milović, iskoristićena primjeru naselja Tološi.

– Podgorica se mora ravnomjerno i planski razvijati, bez favorizovanja određenih kvartova. Gradonačenik Podgorice mora imati aktivnu ulogu u razvoju podgoričkog sporta, kroz moderan i progresivan pristup rješavanju problema u svim sportovima na teritoriji cijele Podgorice, od prostornih kapaciteta do nesmetanog funkcionisanja klubova. Vratimo sport Podgorici, vratimo Podgoricu građanima – naveo je Milović. 

On je u objavio idejno rješenje stadiona sa poslovno-tržnim centrom na Zabjelu i idejno rješenje stadiona u Tološima. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 20:08