miloš nikolić - foto: dps / - MILOš NIKOLIć - FOTO: DPS
14/09/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikolić: Ministarka prosvete je aktivni učesnik svega "što smo uradili obrazovanju"

Aktuelna ministarka prosvjete, Anđela Jakšić-Stojanović, aktivni je učesnik svega,,što smo uradili obrazovanju”, budući da je bila kadar u vladama koje je predvodio DPS, u tijelima koje imaju izuzetan značaj kada je u pitanju obrazovanje, kazao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

- Tako je Jakšić-Stojanović bila član Nacionalnog savjeta za obrazovanje u periodu od 2017. do 2021. godine, odnosno tijela koje je verifikovalo sve važne odluke u obrazovanju Vlade koju je predvodila Demokratska partija socijalista. Takođe, Jakšić-Stojanović je bila članica Radne grupe za pripremu strategije visokog obrazovanja 2016-2020. i članica Radne grupe za pripremu Zakona o visokom obrazovanju - naveo je on. 

Zbog toga, on je poručio Jakšić-Stojanović da vodi računa kad potpisuje politička saopštenja koja joj, kako tvrdi, drugi napišu.- "Da birate riječi, jer u suprotnom, ispadate licemjerni i dovodite u pitanje svoj profesionalni integritet. Nemojte da završite kao Saša Mujović, kome je meritokratija zakočila na Marini Jočić, Miju Lekiću i Milutinu Đukanoviću i koji je pod pritiskom i nagovorom drugih, ispao lažov na očigled crnogorske javnosti - zaključio je Nikolić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 14:49