/ - VLADIMIR PAVIćEVIć (FOTO: RTCG)
28/05/2024 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pavićević: Jovanović stvarni pobjednik u Budvi, rezultat PES-a katastrofalan

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović je stvarni pobjednik lokalnih izbora u Budvi jer je ostvario rezultat koji je promašio sve prognoze, smatra politički analitičar Vladimir Pavićević.

- Jovanovićeva lista je kompaktna i tu nema cjepkanja. On je osvojio sedam mandata kao lista, dok njegovi konkurenti "Za budućnost Budve" imaju više stranaka i mandati će se dijeliti tim partijama - kazao je Pavićević u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore. 

Prema riječima Pavićevića, lista koju predvodi Jovanović ima najširi mogući upliv za dogovore.

-Jovanoviću je to odličan prostor da bira sa kim će da pravi koaliciju-ocijenio je Pavićević. 

Izbori u Budvi: ZBB i BNG po devet mandata, DPS sedam

Pavićević smatra da lokalni izbori uvijek imaju posljedice i na državnom nivou, prenosi portal RTCG.

-U Crnoj Gori se ljudi navijački postavljaju prema izborima. Zato treba racionalno i objektivno posložiti stvari. U Budvi su svi su proglasili pobjedu, ali neće baš biti da su svi pobjednici- primijetio je Pavićević. 

Govoreći o rezultati liste Pokreta Evropa sad, Pavićčević je kazao da je taj pokret propustio šansu i da je ostvario katastrofalan rezultat.

-Rezultati u Budvi su veliki alarm za PES, jer iza te liste stoji premijer Milojko Spajić. Da sam na njegovom mjesto izašao bih javno i rekao da će Budva biti velika opomena. PES nije razvio stranačku infrastrukturu i to se da primiejtiti- kazao je on. 

Pavićević navodi da su izbori u Budvi su bili i vrsta takmičenja između Jovanovića i predsjednika Skupštine i lidera NSD-a Andrije Mandića.

-To je bio duel, kao neki obračun. Mandić sada treba da izađe javno i da čestita Jovanoviću na pobjedi i da saopšti neku vrstu žala ako je bilo nepartnerskog. Njihov sukob se razvijao i prije izbora-zaključio je Pavićević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 11:35