Vuk Pejović  / - VUK PEJOVIć - EVROPSKI SAVEZ/FOTO: DEJAN LOPIčIć
16/09/2024 u 19:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović: Valorizacija SC Morače - da, gubitak tradicije ni po koju cijenu

SC Moraca je kultno mjesto svih stanovnika ovog grada i navijača plavo bijele boje. Od svoje izgradnje čiji kamen temeljac se još uvijek može vidjeti na prilazu dvorani do današnjeg dana svjedočila je najvećim uspjesima titogradskog, podgoričkog i crnogorskog sporta, saopštio je nestranači kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Vuk Pejović.

Ističe da je Morača sastavni dio DNK svakog Podgoričanina i mjesto koje je ugostilo makar jednog člana svake podgoričke kuće.

- Jednostavno biti Podgoričanin, a ne ući u Moraču ne ide jedno s drugim. Moderni sport svakako donosi nove trendove i valorizacija sportskih objekata je nešto što se u svijetu odavno dešava. Pozdravljajući inicijativu da se za Moraču nađe sponozor koji će joj dati ime smatramo da se moralo biti mnogo više senzibilno kad je u pitanju sportska istorija i kultrura ovog grada. Preimenovanje Morače u ime sponzora umjesto dodatka imena sponzora na ime Morače predstavlja brisanje tradicije ovog grada i evidentan manjak osjećaja za ono što ovaj grad čini plavo bijelim - kazao je Pejović.

Dodaje da su sigurni da se kompromis može naći i da će Morača osvanuti kao recimo SC Morača M tel, a ne kao “dvorana M tel”.

- Jer takva ideja se svakako može nametnuti i trenutno postaviti, ali svi znamo da nikad neće zaživjeti.Jednostavno Morača je mnogo više od imena dvorane, to je kult ovog grada koji se mora čuvati! Zato bez ikakvih predizbornih trikova i želje da korišćenjem istih dobronamjetan savjet: Neka bude Morača M tel, jer onda su i vuci siti i ovce na broju - navodi Pejović.

SC "Morača" mijenja ime u "MTEL Dvorana"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 19:42