ilustracija / foto: lazar ružić
29/09/2024 u 06:45 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podgoričani nakon godinu i 11 mjeseci ponovo biraju vlast: Za Podgoricu se bori 13 izbornih lista

Podgoričani danas, nakon godinu i 11 mjeseci, ponovo biraju vlast na vanrednim lokalnim izborima.

Na ovim izborima snage će odmjeriti 13 izbornih lista koje su za budući saziv Skupštine Glavnog grada, koji će imati 59 odbornika, predložile 714 kandidata.

Biračka mjesta biće otvorena u sedam sati, a građani će biračko pravo moći iskoristiti do 20 časova, kada će ona biti zatvorena čime će biti ozvaničen i kraj izborne tišine.

Pravo glasa u Podgorici ima 145.724 birača, a iskoristiće ga na 212 biračkih mjesta.

Za ove izbore, kako je prije dva dana za "Dan" saopštio Vladimir Filipović, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada, odštampana su 145.724 glasačka listića koliko prema zaključenom spisku Ministarstva unutrašnjih poslova ima pravo glasa i plus tri procenta od te brojke rezervnih glasačkih listića. U sklopu ove brojke odštampano je 450 listića na Brajevom pismu.

Prvi preliminarni rezultati, kako je naveo Filipović, mogu se očekivati u roku od 12 sati od dostavljanja zapisnika sa svih biračkih mjesta. Na 50 metara udaljenosti od biračkih mjesta, kako je pojasnio Filipović, zabranjeno je bilo kakvo isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Izborna tišina u Podgorici i Kotoru

– Glasanje putem pisma se može ostvariti podnošenjem zahtjeva do 13 časova na biračkom mjestu gdje ta osoba usljed bolesti ili drugih problema ne može ostvariti svoje biračko pravo na biračkom mjestu – saopštio je Filipović.

Svi građani koji uvide neku nepravilnost ili bilo koji drugi problem ili nedostatak na biračkom mjestu mogu prijaviti na broj Izborne komisije Glavnog grada 020-261-053.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 06:46