/ -SRDJAN BOLJEVIC
23/09/2024 u 10:37 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret podstanara: Apstinencija više nije opcija

Još jednom se pokazalo da je formiranje Pokreta podstanara i naš izlazak na izbore bio ne samo opravdan, već i neophodan, ocijenjeno je iz ovog pokreta.

–Dosadašnje kampanje političkih listi samo su potvrdile ono što smo svi dugo osjećali – da su građani, i ranije, i sada, ali i u budućnosti, osuđeni na to da budu izigrani, zloupotrijebljeni i ostavljeni bez nade. Političke elite su se okrenule od stvarnih problema naroda i usmjerile pažnju na lične i partijske interese. Građani su postali samo sredstva za ostvarenje njihovih ciljeva. Zato je Pokret podstanara fokusirao kampanju na realne probleme, nudeći obećanja koja su mogla biti ispunjena odavno – samo da je bilo prave volje da se brine o ljudima. Naš cilj je jasan - rješavanje problema s kojima se građani svakodnevno suočavaju, a ne prazna obećanja i političke igre – navode iz Pokreta podstanara. 

Iz pokreta poručuju da ono što se vidi danas ne smije demoralisati građane. 

– Naprotiv, ovo mora probuditi otpor prema političkom ludilu i besmislenosti koja postaje sve skuplja za nas građane. Apstinencija više nije opcija. Građanski otpor postaje naša dužnost. Naša borba je zajednička, a nepravda koju doživljavamo ne može biti ignorisana. Vrijeme je da se suprotstavimo i gradimo pravednije društvo, gdje će glas svakog građanina imati težinu i gdje će se zaista voditi računa o ljudima, a ne o privilegijama i moći – poručuju iz Pokreta podstanara. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 10:38