Pokret podstanara / - POKRET PODSTANARA
17/09/2024 u 07:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret podstanara: Promjena je moguća, ali samo ako odlučite da ne birate isto

Promjena je moguća, ali samo ako odlučite da ne birate isto, saopštio je Pokret podstanara, u susret lokalnim izborima u Podgorici 29. septembra.

Pred nama su izbori koji će ponovo odrediti smjer u kojem će naš grad i država ići. I dok se suočavamo s brojnim obećanjima i porukama, moramo se ozbiljno zapitati: da li ćemo ponovo birati iste ljude i isti sistem koji su nas već toliko puta iznevjerili", navodi se u saopštenju.

- Za one koji biraju ‘isto‘: Svjedoci smo kako godinama isti politički akteri, bez obzira na obećanja, donose samo razočaranje, stagnaciju i nepravdu. Svaki put kad glasate za te iste strukture, vi ne glasate za promjenu, već za nastavak propadanja. Da li ste zadovoljni njihovim djelima? Da li su ispunili obećanja ili vas zaboravili do sledećih izbora - dodaju.

Kazali su da građani, glasajući za one koji su već pokazali kako vode zajednicu, pomažu očuvanju "statusa kvo". "Iza svake neispunjene riječi, iza svakog izgubljenog radnog mjesta i svake produbljene nepravde stoje ti isti politički lideri koji od vas sada opet traže podršku. Vrijeme je da prekinemo tu praksu. Promjena je moguća, ali samo ako odlučite da ne birate isto", navodi Pokret podstanara.

Rekli su i da razumiju razočaranje građana koji ne izlaze na izbore, ali su apelovali na njih da ne dozvole da ta apstinencija postane prostor za manipulaciju.

Pokret podstanara: Neprihvatljivo koristiti najugroženije porodice zarad političkog profita

- Mnogi su odustali od izbora jer su predugo svjedočili neispunjenim obećanjima i političkim manipulacijama. Ali, vaša tišina omogućava da manjina, koja slijepo slijedi stare političke elite, određuje našu budućnost. Ne dozvolite da vaša apstinencija postane prostor za manipulaciju! Kada vi ne izađete na izbore, malobrojni odlučuju u vaše ime. Vaš glas, vaš izbor, ključni su za promjenu koju svi priželjkujemo. Vaš glas može prekinuti ciklus obmana i stagnacije. Zajedno možemo promijeniti put kojim idemo, ali samo ako se svi uključimo - dodaje se.

Pokret podstanara je pozvao građane da ne dozvole da budućnost Podgorice i države "opet zavisi od manjine koja je vođena lažima i sitnim interesima".

- Ovaj put, mi građanski osviješćeni moramo uzeti stvar u svoje ruke i učiniti da naš glas donese promjenu. Ne birajte isto, ne budimo tihi. Naša budućnost zavisi od nas koji smo svjesni opasnosti koja uništava i drži zarobljenim svakog građanina ovog grada i cijele države - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 07:47