Jelena Radunović / - DEMOKRATSKA ALTERNATIVA
22/09/2024 u 22:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radunović: Moderne tehnologije za upravljanje parkiranjem smanjiće saobraćajne gužve u Kotoru

Gradsko zelenilo u Kotoru fokusiraće se na održavanju parkova, zelenih površina i drvoreda, što može dovesti do bolje organizacije i efikasnosti, saopštila je Jelena Radunović iz Demokratske alternative Crne Gore (DA).

Kako je istakla, preduzeće će inicirati projekte za unapređenje ekološke svijesti i zaštite životne sredine, kao što su sadnja drveća i uređenje novih zelenih površina

- Posebno preduzeće Parking servis će efikasnije upravljati parking mjestima, smanjiti saobraćajne gužve i povećati dostupnost parkiranja. Implementacija modernih tehnologija za upravljanje parkiranjem, kao što su senzori i aplikacije za rezervaciju parking mjesta. Prihodi od naplate parkiranja mogu biti reinvestirani u poboljšanje saobraćajne infrastrukture i održavanje prostora za parkiranje, istakla je Radunović.

Navela je da efikasnija kontrola i naplata kazni za nepropisno parkiranje može dodatno povećati prihode.

- Postavljanje standarda kvaliteta za održavanje zelenih površina i upravljanje parkiranjem će poboljšati usluge koje građani dobijaju. Redovna obuka zaposlenih u ovim preduzećima može osigurati visok nivo profesionalnosti i efikasnosti. Pažljivo ćemo planirati i implementirati ove projekte kako bi se osigurala njihova održivost i efikasnost, poručuje Radunović.

Demokratska alternativa: Nizom mjera značajno povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 22:28