/ -ALEKSANDAR JAREDIC
11/09/2024 u 16:34 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sošić: Ukinućemo Službu za građane

Stalno povećanje broja javnih funkcionera u lokalnoj upravi Glavnog grada nije u interesu građana Podgorice, već isključivo služi za zadovoljenje partijskih apetita, saopštio je Dragan Sošić, kandidat Preokreta za odbornika u Skupštini Glavnog grada.

Preokret će se, kako je saopštio Sošić, u budućem sazivu lokalnog parlamenta zalagati za izradu analize potreba za reorganizacijom i optimizacijom organa lokalne uprave Glavnog grada, kako bi se utvrdilo na koji način gradska uprava može na najefikasniji način pružiti kvalitetne usluge građanima i koji organi su neophodni da budu u njenom sastavu.

– Organizacija lokalne uprave je i sada, ali i ranije, u mnogim segmentima usmjerena na ličnu promociju umjesto na efikasnije vršenje poslova i zadovoljenje potreba stanovnika Podgorice. Mnoge rukovodeće pozicije su praktično izmišljene kako bi se partijski borci nagradili za svoj politički angažman. Tako danas imamo Službu za građane, u čijoj se nadležnosti nalazi veliki broj poslova koji inače obavljaju drugi organi lokalne uprave, poput Službe Glavnog administratora. Ironično, u opisu poslova Službe za građane, prijem zahtjeva građana se nalazi tek na šestom mjestu. Rezultati te Službe su u najboljem slučaju ograničeni, pa će Preokret insistirati da se ovaj organ ukine i da lokalna uprava pređe na efikasniji način komunikacije i saradnje sa građanima, čiji će model proisteći iz nezavisne analize potreba – saopštio je Sošić. 

On navodi da ne žele da lokalna uprava bude servis za namirivanje partijskih apetita i uhljebljavanje zaslužnih članova, rodbine, prijatelja i kumova.

– Naš cilj je efikasna, odgovorna i transparentna lokalna uprava, koja se neće prilagođavati partijskim interesima, već biti istinski servis građana, Vrijeme je da podvučemo crtu i odbacimo prakse koje miniraju insititucije i urušavaju povjerenje građana u politiku – zaključuje Sošić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 09:24