parlamentarni izbori 2023 / -SRDJAN BOLJEVIC
16/09/2024 u 11:30 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Udruženje podstanara Crne Gore: Pravda da zakuca na vrata podstanara

Kao i na prethodnim izborima, uoči predizborne kampanje ponovo se mogu čuti brojna obećanja usmjerena ka podstanarima, saopšteno je iz Udruženja podstanara Crne Gore.

Iz Udruženja navode da politički akteri sada ponovo koriste ovu ranjivu kategoriju građana u svojoj kampanji.

– Udruženje podstanara sada Pokret podstanara više od tri godine aktivno se bori za pravdu i dostojanstvo svakog podstanara u Crnoj Gori. Kroz ovu borbu, pozivali smo sve političke subjekte da se uključe u rješavanje problema sa kojima se suočavaju podstanarske porodice. Nažalost, nikada nisu pokazali istinsku želju ili spremnost da djeluju u korist podstanara. Smatramo da je politički nemoralno koristiti najugroženije porodice zarad ličnog političkog profita. Ova praksa je neprihvatljiva i zaslužuje najoštriju osudu – navode iz Udruženja. 

Oni navode da će na izborima podstanari imati priliku da glasaju za udruženje, za one koji se, kako kažu,  svakodnevno bore za rješavanje stambenih pitanja i dostojanstvo svake porodice.

– Naš cilj je jasan da pravda konačno zakuca na vrata sopstvenih domova nakon decenija selidbi, neizvjesnosti i maltretiranja. Neozbiljni ljudi u skupim odijelima i kožnim foteljama stambeno zbrinuti bahate se neozbiljnim obecanjima pa čak ni to ne rade utemeljeno na znanju i pravdi što potvrđuje neozbiljnost njihove navodne brige za najranjiviju grupu građana-podstanara – poručuju iz Udruženja. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:31