Marko Ćupić / -ZA BOLJU PODGORICU
13/09/2024 u 12:51 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za bolju Podgoricu: Biće ljepši Trg Božane Vučinić

Kandidat za odbornika na predstojećim izborima u Podgorici, Marko Ćupić, najavio je početak uređenja Trga Božane Vučinić. Ovaj projekat, kako ističe Ćupić, predstavlja ključni korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture glavnog grada.

– Trg Božane Vučinić, uprkos svojoj izuzetnoj lokaciji i povezanosti sa centrom grada, već decenijama služi kao improvizovani parking i nalazi se u veoma lošem stanju. Naš cilj je da ovaj prostor transformišemo u reprezentativnu pješačku zonu koja će biti centar kulturnih i društvenih aktivnosti – poručio je Ćupić.

Projekat obuhvata izgradnju podzemne garaže sa 349 parking mjesta, koja će rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada, kao i stvaranje modernog javnog prostora na površini od 10.650 kvadrata.

– Gradnja će biti realizovana u dvije faze, kako bismo omogućili brži početak radova. Procijenjena vrijednost projekta je šest miliona eura, a radovi će trajati 26 mjeseci. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo, nakon pozitivne revizije glavnog projekta, radove započeti već krajem ove godine – rekao je Ćupić.

Ćupić je naglasio da ovaj projekat predstavlja samo jedan od koraka u njegovom planu za bolju i funkcionalniju Podgoricu.

– Ovo nije samo projekat parkiranja ili izgradnje – ovo je vizija modernije Podgorice, grada koji brine o svojim građanima i njihovim potrebama, grada koji raste i razvija se na održivim osnovama – naveo je Ćupić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:51