Аеродром у Тивту
31/08/2021 u 19:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лет из Тивта за Лондон стигао минут пред "црвену листу": Неки од путника су враћени

Карте за једносмјерни лет продавале су се преко 300 еура. Међутим, авион је претрпио технички квар и није могао летјети из Тивта натраг у Велику Британију

Британски путници описали су своје хаотично и драматично путовање кући из Црне Горе, које је кулминирало слијетањем на лондонски аеродром Гатwицк, само два минута прије рока за “црвену листу” у понедјељак 30. августа у 4 сата ујутро, када је Црна Гора и званично стављена у највећу категорију ризика британске владе због забринутости због стопе епидемије коронавируса, пише Boka News.

За сваки долазак након истека рока потребно је платити око 2.300 еура за боравак једанаест ноћи у хотелу с карантином аеродрому, пише ЕxYу Авиатион Неwс и додаје да је, како би путницима омогућили да стигну на вријеме, за дан раније помакао планирани полазак у понедјељак из Тивта за London Gatwick.

Карте за једносмјерни лет продавале су се преко 300 еура. Међутим, авион је претрпио технички квар и није могао летјети из Тивта натраг у Велику Британију. Будући да се аеродром Тиват мора затворити након заласка сунца (сун сет), други авион је послат из Манчестера у Дубровник.

EasyЈet је због тога организовао аутобусе за превоз путника преко хрватске границе до дубровачког аеродрома, али путници који имају право да уђу у Велику Британију, али не и у Европску унију, бунили су се да неће моћи ући у ЕУ чији је Хрватска члан.

Умјесто тога, позвали су EasyЈet да обави лет из Подгорице. Према ријечима једног од путника, њихови протести су игнорисани.

-Рјешење које је ЕасyЈет пронашао било је само за британске држављане. Иако смо им рекли да немамо шенгенску визу, одвели су нас у Хрватску, а затим вратили у Тиват. Након што су нас оставили, гранична полиција додатно нам је утиснула печат ‘одбијено’ у пасоше. EasyЈet је у 2 сата ујутро послао аутобус и одвео нас у један од хотела у Тивту- казао је љутито један од путника.

Авион из Дубровника коначно је слетио у понедјељак 30. августа у Gatwick, само два минута прије рока у 4 сата ујутро, са 155 путника. Они који су остали могу или отићи у хотелски карантин у Уједињеном Краљевству или провести десет дана у другој земљи која није на црвеној листи Велике Британије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:12