Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
25/08/2021 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Ако ТЕ Пљевља нема будућност, зашто даjемо таjкунским фирмама 54 милиона еура за њену ,,модернизациjу”

Зашто Криви наставља штетне дилове по државу? Или jе незнање или корупциjа? – упитао је Медојевић у саопштењу

Кад сам jа приjе више мjесеци упозоравао да ТЕ ПВ нема будућност, да jе истрошила сате коjе jе добила од ЕЕЗ, и да ће производња елекетричне енергиjе на угаљ бити неисплатива због високих такси коjе ће се плаћати за емисиjу ЦО2, Влада, извршни директор ЕПЦГ Демократа Ровчанин, предjседник Борда РУ извjесни Jањушевић (исто Демократа) су ме оптуживали да радим против интереса Плиеваља и да хоћу да оставим 2000 људи без посла итд… Референти из Водовода и власници праонице тепиха као и њихов шеф Бечић сада ћуте када Криви премиjер плагира моjе ставове од приjе више мjесеци, казао је предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

– Питам Кривог Премиjера - Ако ТЕ Пљевља немаjу будућност, зашто се даjе 54мил ЕУРа, таjкунским фирмама бившег режима за њену ,,модернизациjу”? – додао је Медојевић.

Како је навео, овако бесмислено бацање пара грађана нема обjашњење, осим да се ради о корупционашком послу бившег режима.

Зашто Криви наставља штетне дилове по државу? Или jе незнање или корупциjа? – упитао је Медојевић у саопштењу.

Према његовим ријечима, идеjа о гасоводу за Пљевља преко Приjепоља jе наjобичниjа будалаштина и за њу не постоjи ниjедна од неопходних претпоставки.

Изградња електране на биомасу, нове цементаре са еколошком технологиjом су већ друга ствар. Преузимање ШИК ,,Велимир Jакић” од банкротираног таjкуна, раскид корупционашког и штетног уговора за концесиjе на шуми и масовно пошумљавање околине Пљеваља су реални проjекти, казао је предсједник ПзП-а.

Обнова уништене земље jе озбиљан , историjски посао. Зато jе потребна снажна Влада са наjширом подршком грађана и компетенетним, патриотским, визионарским вођством. А то ова марионетска Влада трилатерале и глобалне дубоке државе, свакако ниjе, каже он.

Накнадна памет jе лоша памет. Сад си се сjетио да ТЕ на лигнит нема будућност:

– Нагласио jе, како наводе из Владе, да не треба гаjити илузиjу и ширити лажне наде да ће дуго jош након 2030. године бити исплативо производити електричну енергиjу у термоелектранама. Зато jе, како jе казао, потребно што приjе кренути у реализациjу свих енергетских рjешења коjа би замиjенила производњу електричне енергиjе у количини за коjу jе сада задужена Термоелектрана Пљевља.” – закључио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:39