Krapović i Dašić / - FOTO: MO
28/09/2024 u 09:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Andrea Dašić prva crnogorska državljanka diplomirala na Terezijanskoj vojnoj akademiji

Prva crnogorska državljanka koja je diplomirala na Terezijanskoj vojnoj akademiji je Andrea Dašić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u pitanju je jedna od najprestižnijih vojnih obrazovnih institucija na svijetu.

- Ministar odbrane Dragan Krapović je, na poziv ministarke odbrane Republike Austrije, Klaudije Taner, prisustvovao današnjoj ceremoniji promocije kadeta sa Terezijanskoj vojnoj akademiji, u Viner Nojštadu. On je tom prilikom izrazio zahvalnost Federalnom ministarstvu odbrane Republike Austrije i Terezijanskoj vojnoj akademiji na kontinuiranoj saradnji i prijateljstvu koji su, kako je naglasio, od velikog značaja za jačanje personalnih kapaciteta odbrambenog sistema Crne Gore - stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je Krapović svim diplomcima čestitao na uspješno okončanim studijama i poželio im isto takav uspjeh u budućem radu i izgradnji profesionalne vojne karijere.

On je kazao da je od posebnog značaja što će stečena znanja i vještine prenositi i na buduće kolege, kroz specijalističke obuke i treninge.

- Ističući značaj školovanja crnogorskih kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Austriji, on se zahvalio na profesionalnom i posvećenom odnosu austrijske strane tokom školovanja naših mladih ljudi. Crnogorski ministar odbrane je u razgovoru sa ministarkom Taner zahvalio na kontinuiranoj podršci koju njena zemljha pruža Crnoj Gori u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva, među kojima su evropske integracije apsolutni prioritet - stoji u saopštenju MO.

On je poručio da će Crna Gora nastojati da ubrza svoj evropski put, kroz dostizanje evropskih standarda u svim oblastima, te da je u tom kontekstu austrijska podrška od izuzetnog značaja.

Krapović: Ponosan na potporučnicu Grdinić i priznanje sa britanske Kraljevske vojne akademije Sendharst

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 09:57