Jelena Borovinić Bojović / -GLAVNI GRAD
11/09/2024 u 17:36 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović: Spot Glavnog grada "Podgorica blista kad je čista" je seksistički

Spot Glavnog grada "Podgorica blista kad je čista" ne odražava odnos grada prema ženama, niti se uklapa u moju borbu za rodnu ravnopravnost, ocijenila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada

. Ona je ocijenila da "smatra da je potpuno neprimjereno korišćenje rodnih uloga u promociji usluga koje su namijenjene svim građanima i građankama".

– Posebno zabrinjava činjenica da su žene u spotu prikazane na stereotipan i degradirajući način, i svedene na objekte pažnje slučajnih prolaznika. Jasno je da je spot seksistički i da dodatno učvršćuje rodne stereotipe. Ono što je najvažnije, ovaj sadržaj ne odražava stvarne stavove o ženama i njihovoj ulozi u društvu. Krajnje je vrijeme da se u javnom prostoru udaljimo od zastarjelih narativa koji žene prikazuju kao bespomoćne figure i umjesto toga promovišemo pozitivan i podržavajući stav prema njihovim sposobnostima i doprinosu. Sadržaj ovog spota ne odražava ni moje lične stavove i u potpunoj je suprotnosti sa mojom borbom za osnaživanje žena i društvo koje počiva na rodnom balansu i jednakosti – poručila je Borovinić Bojović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 18:40