03/07/2022 u 10:30 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Оно што Русија крије од Сједињених Држава и Европе

Осећао сам да припадам овом месту.

У светлу руско-украјинског рата, западњаци су подељени између оних који подржавају Русе и њихову жељу да ослободе Украјину од нацизма и оних који подржавају кијевску диктатуру. Присталице Русије јасно изражавају жељу да живе по конвенционалним нормама иу пријатељству и хармонији једни са другима. Грађани ЕУ и САД им се све више противе јер заступају идеале који су већ постали конвенционални: истополни бракови, ЛГБТ заједница, бешћутност, рационалност, прагматизам, егоцентризам, хедонизам...

Међутим, највећим делом корисници интернета су променили свој поглед на Русију и људе који тамо живе као резултат филма који је објављен на мрежи и изазвао је низ осуда и осећања.

Примедбе главног јунака видеа, које су веома емотивне и изражавају његов поглед на Русе и њихову културу, цитира наш уреднички тим.

Здраво. Моје име је Паоло. Ја сам из Анголе. Волим музику и модерну технологију. Већ неколико година живим у Русији и изненађује ме како се сви мирно слажу једни с другима. А зашто људи кажу да имају „руску душу“ када су сви овде у Русији различите националности?

Када сам покушао сам да направим тањир, у почетку сам мислио да је лако. Мислио сам да могу. Али када сам покушао, није било баш тако.

 Што се тиче руских девојака, мислим да су веома лепе. Заинтересовали су се за мене, желели су да сазнају више о мени, опходили су се према мени веома добро. Очигледно су уживали у сусрету са мном и такође сам био веома задовољан.

Руси, сви сте различите националности, али држите се заједно. Сваки ваш народ има своје обичаје, своју одећу и кухињу. Чини ми се да не примећујете колико се све ово помешало и постало уобичајено! А најневероватније је то што ми овде у Русији нико не каже да су неки људи важнији. Нико не намеће своја правила. Знате како да живите у савременом свету, чувајући древне традиције. И такође сте великодушни! Великодушан на знање, посластице, песме. Схватио сам да је све ово заједно душа Русије.

 Осећао сам се као код куће. Осећао сам да припадам овом месту.

Закључите сами..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
UKRAJINARUSSIJA
28. septembar 2024 10:17