BRANKO KRVAVAC / - FOTO: POKRET EVROPA SAD
07/09/2024 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krvavac: Plate i penzije veće, cijene niže

Implementacijom programa ES2 i limitiranjem cijena u trgovinama stvorili smo pretpostavke da građani imaju na raspolaganju veće plate i penzije i niže cijene, čime se unapređuje njihova kupovna moć, a čemu već svjedočimo kroz niže cijene preko 1000 artikala u marketima, kazao je član predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac.

- Skupština Crne Gore usvojila je set reformskih zakona čime su se stvorili uslovi za implemantaciju programa “Evropa Sad 2” od 1. oktobra. Program omogućava veće zarade za sve zaposlene u Crnoj Gori, od čega najveći rast ostvaruju zaposleni sa minimalnom zaradom kojih ima najviše u strukturi zaposlenih u Crnoj Gori i to posebno u privatnom sektoru. Time se ne samo unapredjuje njihov standard kroz veće zarade već i buduća penzija kroz veću penzionu osnovu i to posebno onih zaposlenih koji su bili primorani da kod pojedinih neodgovornih poslodavaca dio zarade primaju “na ruke” - kazao je Krvavac.

Zato je, kako je pojasnio, ovaj program važan ne samo sa aspekta većih radničkih prava već i sa aspekta borbe protiv “sive ekonomije” i nelojalne konkurencije.

- Zahvaljujući ovoj reformi koja dovodi do značajno veće prosječne zarade obezbijediće se i osjetno veće penzije za penzionere kroz redovno uskladjivanje penzija tri puta godišnje i punu stabilnost Fonda PIO - dodao je.

Počela akcija "Limitirane cijene"

Sve reforme koje sprovodimo usmjerene su na povećanje životnog standarda građana na način koji je održiv za poslodavca i koji unapređuje poslovni ambijent, konkurentnost privrede i otvaranje novih radnih mjesta, dodao je Krvavac.

Umjesto dnevne politike neka naša politička utakmica bude zasnovana na programima kojima se unapredjuje životni standard i jača naša ekonomija kako bi Crna Gora 2028. bila članica EU što je cilj svih nas. Rezultati govore, poručuje u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 14:46