/ фото: СРЂА БОЉЕВИЋ
03/12/2021 u 20:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовића подржава амандмане Женског клуба на Закон о медицински потпомогнутој оплодњи

Кабинет потпредсједника Владе сматра да су овакве иницијативе од општег друштвеног значаја

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић у потпуности подржава амандмане Женског клуба Скупштине Црне Горе на Закон о медицински потпомогнутој оплодњи и да се измјене што прије усвоје. То је саопштено након састанка савјетника за правна питања потпредсједника Владе Ива Шоћа и директорицом Фондације “И ја имам право да будем мама” Жаном Михаљевић и госпођом Весном Самарџић.

- Држава мора да омогући најбоље услове за лијечење неплодности, као и финансијску подршку кроз здравствени систем. У том смислу, потребно је што прије започети са оспособљавањем државне клинике са савременом лабораторијом за медицински потпомогнуту оплодњу у којој би радили наши љекари који су специјализовани у иностранству- сагласили су се саговорници.

Кабинет потпредсједника Владе сматра да су овакве иницијативе од општег друштвеног значаја и као такве захтијевају подршку од свих политичких субјеката.

На састанку је констатовано да је обавеза државе да се кроз овај и друге методе избори са проблемом „бијеле куге” који је присутан у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:08