/ - Дритан Абазовић, скриншот
01/11/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић: Да би бирали нову Владу мора неко да обори постојећу

Поштујем став ДФ ту смо ако треба да сједнемо да се договрамо. А они су дошли на оно што смо ми говорили, казао је он

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је у изјави за медије да "да би бирали нову Владу мора неко да обори постојећу". Абазовић је додао да би било добро да се нађе рјешење јер се морају гласати веома важни закони.

Он је то изјавио на питања новинара поводом данашње конференције ДФ-а  на којој су из те партије саопштили да покрећу иницијативу за формирање нове Владе.

(ВИДЕО) Мандић: Завршена прича о реконструкцији, вријеме за избор нове Владе

Он је навео да су ставови УРА једноставни и да их је ДФ оптуживао да нису за реконструкцију Владе.

-Поштујем став ДФ ту смо ако треба да сједнемо да се договрамо. А они су дошли на оно што смо ми говорили. Добро би било да нађемо рјешење да не губимо вријеме. Да би бирали нову Владу мора неко оборити постојећу, да ли су колеге спремне да иду на то, ја не знам- изјавио је Абазовић.

Одбор наставио саслушања поводом догађаја на Цетињу

Говорећи о дешавањима на Цетињу током 4. и 5. септембра Абазовић је рекао да треба да се нађе начине да се спријечи понављање таквих ситуација.

-Нико од посланика није имао посебан став о менаџменту Управе полиције. Нико други осим људи који су надлежни за сектор безбједности неће водити сектор безбједности док је оваква ситуација- нагласио је Абазовић у одоговру на питања новинара након сједнице одбора за безбједност на којој је данс било говора о критичним догађајима у наведеном периоду.

Абазовић је новинарима у парламенту, након сједнице Одбора за безбједност и одбрану, казао да је данашња сједница показала да је сектор безбједности изазвао посебну пажњу у Црној Гори.

-Везано за догађаје на Цетињу, нема ту новитета, чекамо да тужилаштво одради свој дио посла. Мислим да су многе дилеме потпуно разјашњене- рекао је Абазовић.

Како је навео, два мјесеца након устоличења на Цетињу, сви који су имали дилеме су схватили да за то нема разлога.

-Ситуација је крајње редовна. Остајем при ставу да је сектор безбједности одрадио одличан посао из разлога што је сачувао мир у Црној Гори, у погледу чега је постојао највећи ризик- рекао је Абазовић јавља агенција МИНА.

Он је казао да није дошло до експортовања сукоба на друге црногорске градове.

-Уз тај горак укус, порука је да земља треба да изналази начине како се такве сцене не би понављале, и како бисмо у већем демократском духу сачекали сваки наредни изазов- поручио је Абазовић.

Он је додао да није примијетио да је ико од посланика имао негативан став у погледу менаџмента Управе полиције, Агенције за националну безбиједност (АНБ) или министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића.

-Биро за оперативну координацију ће засиједати. Ми ћемо дати своје коментаре на извјештај, који ће онда бити прослијеђени Вијећу, и оно ће моћи да га третира- поручио је Абазовић.

Током сједнице, како је навео, одговорено је на све дилеме.

-Мислим да нико нема дилеме да се поступало крајње професионално и да различита мишљења у погледу те ситуације не треба доживљавати негативно. Не можемо о свим питањима да размишљамо идентично-поручио је Абазовић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:02